INCREMENT DE LA TENSIÓ A KÍEV

Rajoy defensa davant Lavrov la integritat territorial d'Ucraïna

El president del Govern demana davant el ministre rus d'Exteriors una solució dialogada i rebaixar la tensió a la zona

Rajoy rep Lavrov a la Moncloa amb la crisi de Crimea sobre la taula / JUAN MANUEL PRATS / VÍDEO: ATLAS

2
Es llegeix en minuts

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha defensat aquest dimarts davant el ministre d'Exteriors rus, Serguei Lavrov, la integritat territorial d'Ucraïna i ha advocat per una solució política de la crisi ucraïnesa mitjançant el diàleg.

Rajoy ha traslladat a Lavrov aquesta posició del Govern espanyol davant la situació d'Ucraïna a la reunió que han mantingut tots dos al palau de la Moncloa amb motiu de la visita de treball que realitza a Espanya el cap de la diplomàcia russa.

Davant l'evolució dels esdeveniments a Ucraïna i els moviments de RússiaRússia en aquest sentit, fonts del Govern espanyol han informat que Rajoy ha subratllat en aquesta entrevista la necessitat que s'aconsegueixi l'estabilitat a la zona.

Rebaixar la tensió

En aquest context, i insistint que s'ha de tenir molt present en tot moment la recerca d'una solució política, el president del Govern ha reclamat fer tots els esforços que siguin necessaris per rebaixar l'escalada de la tensió.

L'Executiu ha destacat el fet que Rajoy serà l'únic cap de Govern amb qui s'haurà reunit Lavrov durant la gira que realitza per diversos països europeus i que aquest dimecres, després d'entrevistar-se amb el seu homòleg espanyol, José Manuel García Margallo, el portarà a París.

Aquest fet demostra, segons el Govern, la bona relació que històricament mantenen Espanya i Rússia i que hi ha també en el moment actual.

Confiança mútua

La reunió, interpreta l'Executiu, que és una mostra de la confiança mútua que hi ha entre els dos països i el fet que no hi hagi hostilitats ni contenciosos de rellevància.

Les fonts citades no han precisat els arguments de Lavrov a la seva reunió amb Rajoy i han remès a la conferència de premsa que oferirà aquest dimecres amb Margallo, després de l'entrevista que mantindran a la seu del Ministeri d'Afers Estrangers.

Des del palau de la Moncloa, el ministre rus s'ha traslladat al palau de la Zarzuela per entrevistar-se amb el Rei, amb qui ha analitzat també les relacions bilaterals i la situació d'Ucraïna.

Reunió amb Ashton

Abans de les trobades amb Rajoy i Joan Carles, Lavrov ha mantingut una reunió a la residència de l'ambaixador rus a Espanya amb la cap de la diplomàcia de la UE, Catherine Ashton.

Notícies relacionades

Ashton s'ha traslladat 'ex profeso' a Madrid per mantenir aquesta reunió amb el cap de la diplomàcia russa, conèixer de primera mà les intencions del seu país en relació amb Ucraïna en general i la península de Crimea en particular, i exposar la visió de la UE al voltant d'aquesta crisi.

Declaracions de Putin

Coincidint amb la visita de Lavrov a Madrid, el president rus, Vladímir Putin, ha trencat el seu silenci des de la caiguda del president ucraïnèsVíktor Ianukóvitx, per dir que, de moment, no enviarà tropes a les regions orientals d'Ucraïna, però que es reserva el dret a fer-ho "si la situació es desborda com a Kíev", on tres mesos de protestes opositores i violents disturbis van portar al poder l'oposició.

Temes:

Ucraïna