Kennedy, segueix el misteri

Les teories conspiratives ressonen al cap de 50 anys de l'assassinat

John F. Kennedy, al cotxe presidencial poc abans de ser assassinat a Dallas.

John F. Kennedy, al cotxe presidencial poc abans de ser assassinat a Dallas. / Uncredited (AP)

1
Es llegeix en minuts
RICARDO MIR DE FRANCIA / Washington

Poques coses han contribuït tant a consolidar la desconfiança endèmica dels nord-americans en les seves institucions com l'assassinat de John F. Kennedy. Mig segle després d'aquest magnicidi a Dallas, la majoria dels nord-americans segueixen sense creure's la versió oficial dels fets.

Des d'aleshores han vist la llum dotzenes de teories conspiratives, algunes de creïbles i altres d'inversemblants. Però el cert és que ningú sembla que hagi trobat una explicació prou convincent per aclarir tots els dubtes. Per uns motius o altres, gairebé tots els protagonistes de la història van posar el seu gra de sorra perquè, probablement, tota la veritat del crim més sonat del segle XX no se sàpiga mai.

Notícies relacionades

La versió oficial dels fets està a les 889 pàgines de l'informe presentat per la comissió Warren el setembre del 1964. La investigació, encarregada per Lyndon Johnson set dies després de l'assassinat de Kennedy, va arribar a la conclusió que va ser Lee Harvey Oswald qui va matar el president i va ferir el governador John Conally sense ajuda ni ordres de ningú. Però, encara avui, aquesta versió té una minoria d'adeptes.

>>Llegiu la informació completa sobre les teories de l'assassinat de JFK a e-Periódico