VIOLÈNCIA A EGIPTE

Un atemptat al Sinaí causa la mort d'almenys 10 soldats egipcis

L'atac és el més mortífer en la conflictiva península des de l'agost passat

1
Es llegeix en minuts

Almenys 10 soldats egipcis han mort aquest dimecres en un atemptat amb cotxe bomba contra un comboi militar a la península del Sinaí, segons han informat fonts dels serveis de seguretat.

L'atac, que ha causat també 35 ferits, ha tingut lloc a prop de la ciutat d'Al-Arish, al nord de la península del Sinaí. Els soldats viatjaven en un comboi cap a la localitat de Rafah, fronterera amb la franja de Gaza.

Els atemptats atribuïts a grups afins a Al-Qaida s'han incrementat al Sinaí des del juliol passat, quan l'Exèrcit va enderrocar en un cop d'Estat el president egipci, l'islamista Mohammad Mursi. Però el d'aquest dimecres ha estat el més mortífer des del 19 d'agost passat, quan en un atac similar van morir 25 policies egipcis.

Situació fràgil

La situació política a Egipte és molt fràgil. Més de 2.000 membres dels Germans Musulmans, la formació islamista a què pertany Mursi, han estat detinguts des de mitjans d'agost, quan l'Exèrcit va dispersar a sang i foc contra els campaments de protesta contra la destitució del president electe. En aquest context, creixen els temors a que es consolidi una insurgència islamista, especialment al Sinaí, una zona on impera el descontrol des de la caiguda de l'autòcrata Hosni Mubàrak, l'11 de febrer del 2011, arran de la revolta popular.

Notícies relacionades

Des de principis de l'estiu passat, Egipte ha desplegat forces suplementàries al Sinaí per lluitar contra els grups armats en aquesta regió en bona part desèrtica.

En un incident separat, tres persones han resultat ferides també aquest dimecres en un control de seguretat al Caire.