CONVULSA TRANSICIÓ AL PAÍS DEL NIL

Egipte prorroga dos mesos més l'estat d'excepció

La presidència egípcia adopta la mesura després d'avaluar la situació de la seguretat

Un grup d’egipcis protesten en una manifestació a favor del deposat president Mursi, el dia 10 al Caire.

Un grup d’egipcis protesten en una manifestació a favor del deposat president Mursi, el dia 10 al Caire. / KHALED ELFIQI (EFE)

1
Es llegeix en minuts

La Presidència egípcia ha decidit aquest dijous prorrogar dos mesos l'estat d'emergència a tot el país, una mesura decretada el 14 d'agost després del sagnant desallotjament de dos acampades islamistes al Caire. La mesura es va decretar inicialment durant un mes per tractar de frenar l'escalada de violència que patia aquells dies Egipte.

Segons el portaveu presidencial, Ihab Badaui, la pròrroga ha estat adoptada a l'analitzar les autoritats "l'avaluació de la situació de seguretat al país".

Notícies relacionades

Egipte pateix una espiral de violència inseguretat des que l'Exèrcit va enderrocar al president islamista Mohamed Mursi, el 3 juliol. Des d'aleshores, els enfrontaments entre partidaris de Mursi i les forces de seguretat han estat habituals gairebé diàriament a tot el país. A la península del Sinaí, fins i tot s'han intensificat els xocs armats entre l'Exèrcit i grups radicals islamistes que s'amaguen a la zona.

Fa tan sols una setmana, el ministre de l'Interior del Govern interí nomenat per la Junta Militar va sobreviure a un intent d'atemptat amb bomba al Caire.