Un grup de 'hackers' pro-Assad ataca la web del 'New York Times' davant la imminent intervenció dels EUA

L'Exèrcit Electrònic Sirià també s'ha atribuït una ofensiva contra els servidors de Twitter i el diari 'Huffington Post'

La portada del diari ’New York Times’, una vegada restablert el servei.

La portada del diari ’New York Times’, una vegada restablert el servei.

1
Es llegeix en minuts

L'Exèrcit Electrònic Sirià (SEA, en les seves sigles en anglès), afí al dictador Baixar al-Assad, ha atacat la pàgina web del diari 'The New York Times', enmig de les notícies sobre un possible atac imminent dels Estats Units i els seus aliats contra el règim sirià, en resposta al seu suposat ús d'armes químiques en la guerra civil.

El cap d'informació del 'NYT', Marc Frons, ha assegurat que "l'Exèrcit Electrònic Sirià, o algú molt interessat a ser ells", ha atacat el domini web del diari nord-americà en diverses ocasions al llarg d'aquest dimarts la tarda, segons informa Europa Press.

Dos atacs

D'acord amb Frons, el primer atac s'ha registrat a les 15.00 hores (21.00 hores a Espanya) i ha deixat fora de servei la pàgina web. Poc després de resoldre's el problema s'ha produït un segon atac.

Just un dia abans, la pàgina web del diari nord-americà va estar sense servei durant unes hores, però --d'acord amb el 'NYT'-- no va ser degut a un atac informàtic, sinó a una fallada tècnica.

Contra Twitter i 'Huffington Post'

Els activistes, a més del boicot a la web del rotatiu nord-americà, s'han atribuït un atac a la xarxa social Twitter i el diari digital 'Huffington Post'. L'Exèrcit Electrònic va informar en dos tuits que els seus servidors havien estat intervinguts per l'organització.

Altres intervencions

Notícies relacionades

El 'NYT' ja ha estat víctima de diversos atacs informàtics aquest any, però no procedents de l'Exèrcit Electrònic Sirià que, en canvi, sí que s'ha dirigit contra la cadena CNN, el diari 'Washington Post' i l'agència de notícies Associated Press (AP).

L'Exèrcit Electrònic Sirià és un grup de 'hackers' que va sorgir el 2011 per recolzar el president sirià, Baixar al-Assad, en el marc de la guerra civil que va començar el març d'aquest any. El seu objectiu és contrarestar les versions de la premsa occidental sobre el conflicte.