Rússia insta a no repetir a Síria els errors del passat i recorda l'Iraq

El portaveu del Ministeri d'Afers Estrangers rus veu amb preocupació les demandes d'"una reacció decidida" contra la suposada utilització d'armes químiques al país

1
Es llegeix en minuts

Rússiaha instat aquest diumenge a no repetir aSíriaels errors del passat i ha recordat que fa deu anys els Estats Units van utilitzar una informació falsa sobre l'Iraq que tenia armes de destrucció massiva per llançar una intervenció militar en aquell país àrab sense l'autorització de l'ONU.

El portaveu del Ministeri d'Afers Estrangers rus,Alexander Lukashevitx, ha declarat que Moscou escolta amb preocupació les demandes que parteixen de París, Londres i altres capitals d'"una reacció decidida" contra la suposada utilització d'armes químiques per part de les Forces Armades sirianes.

"Errors tràgics"

Lukashevitx ha fet, per tant, una crida al "seny" i a evitar "errors tràgics" als que parlen d'una possible intervenció militar a Síria i pretenen predisposar a favor seu elsexperts de l'ONU que investigaran el suposat atac d'armes químiquesals afores de Damasc.

"Instem novament aquells que parlen de la possibilitat d'una acció de força contra Síria amb el propòsit d'imposar als experts de l'ONU uns resultats de lainvestigació a manifestar seny i evitar errors tràgics", ha assegurat el portaveu de la diplomàcia russa.

Basat en el dret internacional

Notícies relacionades

"La política davant les diverses crisis ha de basar-se en el dret internacional i en fets demostrats, i no l'adequació a suposicions i conjectures a projectes geopolítics unilaterals", ha afegit el diplomàtic.

El portaveu d'Exteriors ha recalcat, igualment, que, en aquest context, és molt important que l'oposició armada siriana, que controla part deGuta Oriental, permeti les condicions necessàries de seguretat perquè la missió de l'ONU pugui realitzar la seva missió.