L'Exèrcit egipci decideix posar Mubàrak sota arrest domiciliari

Els jutges han ordenat la posada en llibertat de l'expresident perquè ha complert el termini màxim de presó preventiva

L'exrais encara té dos judicis pendents per l'assassinat de manifestants el 2011 i per corrupció

Hosni Mubàrak saluda els seus partidaris durant una de les sessions del judici en contra seu que es va celebrar el mes d’abril passat al Caire.

Hosni Mubàrak saluda els seus partidaris durant una de les sessions del judici en contra seu que es va celebrar el mes d’abril passat al Caire. / AP

1
Es llegeix en minuts

Les autoritats militars egípcies han ordenat posar l'expresident egipci Hosni Mubàrak sota arrest domiciliari "en el marc de l'estat d'emergència" que viuEgipte, segons ha anunciat la televisió estatal egípcia aquest dimecres al vespre.

El vicegovernador militar i primer ministre egipci,Hazem al-Beblaui, va ordenar aquest dimecres aquesta mesura "en el marc de l'estat d'emergència", segons la televisió estatal. Un tribunal cairota ha decretat la posada en llibertat provisional de l'exmandatari, a l'haver expirat el termini màxim per seguir en presó preventiva. No obstant, un portaveu del Ministeri de l'Interior ha confirmat a Efe que els serveis penitenciaris estaven a última hora de la nit a l'espera d'una ordre de la fiscalia per permetre que marxés. "No hem rebut cap ordre per excarcerar Mubàrak. L'assumpte és a la fiscalia. Si hi ha res, serà demà al matí i ho anunciarem", ha dit el portaveu, en referència a aquest dijous.

CAUSES

El Tribunal d'Apel·lacions de Delictes del nord del Caire considera que Mubàrak ha de ser excarcerat, ja que ha superat el termini màxim per seguir en presó preventiva en l'última causa per la qual encara no havia rebut una ordre de llibertat provisional.

Notícies relacionades

Aquesta cort va acceptar el recurs de la defensa de Mubàrak en el procés obert contra ell per haver rebut suposadament regals valorats en milions de lliures egípcies de part del conglomerat d'institucions periodístiques estatals Al-Ahram.

MÀ DE FERRO

A Mubàrak, de 85 anys, l'home que va dirigir amb mà de ferro el destí d'Egipte durant tres dècades, se l'està jutjant percorrupció i enriquiment il·lícit. Va ser condemnat acadena perpètual'any passat per no haver evitat l'assassinat de manifestantsdurant les revoltes populars de començaments del 2011 que van desembocar en el seu derrocament. No obstant, un tribunal de cassació va acceptar l'apel·lació a principis d'aquest any i va ordenarun nou judici, que encara s'ha de celebrar.