VIOLENTA TRANSICIÓ AL PAÍS DEL NIL

La policia egípcia deté el líder espiritual dels Germans Musulmans

Mohammad Badia, de 70 anys, està acusat d'incitació a la violència

Serà substituït al capdavant de la germandat per Mahmud Ezat, fins ara viceguia dels islamistes

Mohammad Badia, el líder espiritual dels Germans Musulmans, en una roda de premsa al Caire el 2010.

Mohammad Badia, el líder espiritual dels Germans Musulmans, en una roda de premsa al Caire el 2010. / KHALED EL FIQI (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Mohammad Badie, el líder espiritual delsGermans Musulmans, ha estat detingut aquest dimarts a la matinada alCaire, segons ha revelat un alt responsable de la seguretat egípcia.

El dirigent de la germandat ha estat arrestat amb un altre alt càrrec del moviment en un apartament a prop de la plaça de Rabaa al-Adauia, on més de 280 partidaris del deposat presidentMohammad Mursi van morir dimecres passat en la brutal operació policial de desallotjament de l'acampada islamista.

Les televisions públiques i privades egípcies, que recolzen de forma gairebé unànime el cop d'Estat dels militars, han difós imatges deBadia, de 70 anys, emmanillat per la policia i vestit amb la llarga túnica blanca tradicional del país. Badia ha estat substituït de forma provisional {al capdavant de} la confraria islamista perMahmud Ezat,fins ara viceguia de la germandat.

La justícia havia ordenat el 10 de juliol la detenció del líder espiritual delsGermans Musulmans, així com d'altres dirigents de la força política, per "incitació a la violència".

Cop militar

Aquesta ordre es va dictar una setmana després que l'Exèrcit egipci enderroqués Mursi, primer president del país elegit democràticament. Arran del cop d'Estat, els partidaris del líder deposat es van manifestar i van organitzar acampades de protesta.

Des del violent desallotjament policial d'aquelles acampades, dimecres passat, el règim establert pels militars ha ordenat la dispersió sistemàtica de tota concentració pro Mursi. Els enfrontaments entre els islamistes i les forces de l'ordre han causat més de 900 morts l'última setmana, la immensa majoria partidaris dels Germans Musulmans.

Puja la borsa

Notícies relacionades

A més deBadia, un miler de seguidors deMursi --entre ells alts càrrecs de la germandat religiosa-- han estat detinguts els últims dies. Està previst que tots ells siguin jutjats a partir del 25 d'agost.

La televisió estatal va informar que després de l'arrest de Badia, la borsa egípcia va registrar una pujada immediata i va guanyar 3.500 milions de lliures (uns 500 milions de dòlars).