VIOLENTA TRANSICIÓ AL PAÍS DEL NIL

Mubàrak seguirà a la presó tot i ser exonerat en un cas per corrupció

L'expresident afronta càrrecs per enriquiment il·lícit i per la mort de manifestants el 2011

Mubàrak saluda els seus seguidors entre reixes, durant una vista judicial el 13 d’abril passat.

Mubàrak saluda els seus seguidors entre reixes, durant una vista judicial el 13 d’abril passat. / AP

1
Es llegeix en minuts

El Tribunal Penal del nord del Caire ha ordenat aquest dilluns la llibertat provisional per a l'expresidentHosni Mubàrak per un cas decorrupció, però haurà de seguir a la presó per la causa oberta contra ell per la mort de manifestants, han informat fonts judicials.

El tribunal ha remès la causa a la Fiscalia General perquè prossegueixi les investigacions i hi inclogui quatre persones més, acusades d'haver ajudat Mubàrak i els seus dos fills,Al·là iGamal, a desviardiner públic per construir i rehabilitarmansions particulars.

Així mateix, ha ordenat la llibertat provisional de Mubàrak a l'haver expirat el termini dedetenció preventiva per aquest cas, encara que ha decretat que es prorrogui la detenció dels seus dos fills.

En l'inici de la sessió d'aquest dilluns, el tribunal havia estat informat que Mubàrak i els seus fills no aniran a la vista per lainseguretat que es viu a la capital egípcia, així com tampoc ho van fer els testimonis convocats, segons l'agència oficial Mena.

La Fiscalia de la Seguretat Suprema de l'Estat ha investigat els Mubàrak durant sis mesos i ha trobat proves que suposadament van reformar i van decorar diverses mansions de propietat seva al Caire, i al costat delmar Roig i elMediterrani, entre els anys 2002 i 2011.

Pròxima vista

Notícies relacionades

L'exmandatari està sent jutjat també per la mort de manifestants durant la revolució del 2011 que va acabar amb el seu derrocament. La pròxima vista d'aquest procés se celebrarà el 25 d'agost.

Mubàrak afronta, a més, amb els seus dos fills i l'empresari fugatHussein Salem, càrrecs d'enriquiment il·lícit i dany premeditat als fons públics relacionats amb la venda de gas aIsrael.