VIOLENTA TRANSICIÓ AL PAÍS DEL NIL

Almenys 24 policies egipcis resulten morts en un atac al nord del Sinaí

Un grup armat ha llançat projectils de morter contra dos microbusos de les forces de seguretat

Un general ha mort assassinat a Al-Arish pels trets d'un franctirador

Un dona, durant les revoltes d’Egipte.

Un dona, durant les revoltes d’Egipte. / (EFE )

1
Es llegeix en minuts

Almenys24 policieshan mort aquest dilluns i dos més han resultat ferits en un atac armat a prop de la localitat deRafah, al nord delSinaí egipci, i a la frontera amb lafranja de Gaza, ha informat la televisió estatal egípcia. La televisió ha dit en un principi que els morts eren soldats, però després ha explicat que eren membres de seguretat.

Per la seva part, l'agència estatal de notícies Mena ha assenyalat que en l'atac han mort 24 "soldats de la Seguretat Central" i tres han resultat ferits. Un grup armat ha llançat projectils de morter contra dos microbusos en què es desplaçaven els membres de les forces egípcies a la carretera que uneix Rafah ambAl-Arish, capital del nord del Sinaí, segons l'agència de notícies Mena.

Els ferits han estat traslladats a hospitals per rebre tractament mèdic, mentre que en un altre atac a Al-Arish ha mort també ungeneral de la Policia egípcia, aquesta vegada per trets d'unfranctirador, quan pujava a un vehicle blindat. La víctima, el generalAhmed Galal, avaluava la situació de la seguretat a la ciutat quan ha estat tirotejat, cosa que li ha causat la mort immediata.

Atac a la Fiscalia Militar

El Ministeri de l'Interior egipci ha expressat el seu condol per la mort de Galal i s'ha compromès a oferir tota l'ajuda possible a la seva família. En un altre incident a la mateixa ciutat, un grup d'homes armats han atacat l'oficina d'un banc i la seu de laFiscalia Militar, cosa que ha causat la mort a un policia.

Notícies relacionades

Egipte està sumit en una onada de violència des de dimecres passat, quan la policia va desallotjar dues acampades alCaire de manifestantsislamistes que reclamaven el retorn al poder deMohammsad Mursi, deposat el 3 de juliol passat per un cop militar.

Els incidents s'han succeït en les últimes setmanes a la península del Sinaí, convertida en un focus d'inestabilitat i escenari d'atacs contra les forces de seguretat igasoductes, així com d'actes de contraban isegrestos.