El judici de Mubàrak es reprèn al Caire encara que sense la seva presència ni la dels seus fills

El jutge explica que l'expresident no hi va poder anar per "les circumstàncies excepcionals de seguretat al país", sumit en el caos

L'estadista enderrocat el 2011 està acusat de la mort de manifestants durant la primavera àrab, corrupció i enriquiment il·lícit

Hosni Mubàrak és traslladat en llitera a l’hospital militar de Maadi, el 13 d’abril passat, en una de les últimes imatges publicades de l’expresident.

Hosni Mubàrak és traslladat en llitera a l’hospital militar de Maadi, el 13 d’abril passat, en una de les últimes imatges publicades de l’expresident. / KHALED ELFIQI (EFE)

1
Es llegeix en minuts

MentreEgipte es dessagna i els seus ciutadans semblen abocats a un prolongat conflicte fratricida, el judici contra l'expresidentHosni Mubàrakper la seva suposada implicació en la mort de manifestants en la revolució del 2011 s'ha reprès aquest dissabte al Caire, sense que l'exmandatari estigués present a la sala del Tribunal Penal de la capital.

La sessió, la cinquena del procés, ha estat transmesa en directe per la televisió egípcia i el jutge Mahmud al-Raixidi ha explicat que ni Mubàrak ni els seus dos fills,Al·là i Gamal, ni l'exministre de l'InteriorHabib al-Adli han pogut anar a la seu del tribunal per "les circumstàncies excepcionals de seguretat al país".

En canvi, a la vista celebrada a l'Acadèmia de Policia del Caire, sí que hi van assistir sis exassessors d'Al-Adli que estan sent jutjats en el mateix procés. La represa del judici es produeix després dels violents disturbis de les últimes hores a diferents parts del país, en què s'han enfrontat simpatitzants delsGermans Musulmansi opositors al successor deMubàrak a la Presidència, l'islamistaMohammad Mursi.

Últimes proves

Últimes provesDurant l'audiència, el jutge ha escoltat les peticions de la defensa perquè hi hagi més investigacions i siguin més minucioses, i ha disposat que la pròxima sessió se celebri el 21 d'agost per donar temps als advocats dels acusats a posar-se al dia de les últimes proves presentades.

Notícies relacionades

Mubàrak, Al-Adli i els sis exajudants de l'antic ministre de l'Interior són sospitosos d'estar involucrats enla mort de manifestantsdurant la revolució que va enderrocar el cap d'Estat el febrer del 2011.

L'expresident també està acusat, juntament amb els seus fills i l'empresari fugatHussein Salem decorrupció ienriquiment il·lícit. La represa de l'anomenat "judici del segle" a Egipte va ser ordenada el gener passat per un tribunal d'apel·lació, que va acceptar els recursos de les parts i va anul·lar la cadena perpètua dictada contra Mubàrak i Al-Adli per la mort de manifestants. Mubàrak, els seus fills i Al-Adli segueixen empresonats al centre penitenciari cairota deTora.