Anar al contingut

La policia turca dissol una concentració pacífica a la plaça Taksim i deté una dotzena de persones

Centenars de persones s'havien reunit dretes i en silenci a l'epicentre de les protestes antigovernamentals

La policia turca ha expulsat aquesta matinada de la plaça Taksim d'Istanbul centenars de persones que s'havien concentrat de forma pacífica i silenciosa en el punt que ha estat epicentre de les protestes antigovernamentals i han detingut almenys una dotzena de manifestants.

Una petita multitud s'havia reunit en el lloc seguint l'exemple de 'L'home dret', un desconegut que des de feia sis hores s'estava immòbil i en silenci amb la mirada fixa en les grans banderes turques que cobreixen un edifici en un dels laterals de la plaça. Un portaveu de la Plataforma Solidaritat amb Taksim, que ha aglutinat els manifestants a Istanbul, l'ha identificat com a Erdem Gündüz, un artista escènic, i ha afirmat que la seva intenció és repetir aquesta protesta cada dia durant un mes.

Un grup d'agents s'han portat el 'Duran adam' ('home dret' o 'home parat' en turc), com se l'ha batejat als mitjans i a les xarxes socials i a diverses persones més que, com ell, es mantenien dretes i en silenci. Poc després, la policia ha tret de la plaça i ha conduït a un autobús un grup d'almenys dotze persones que també s'estaven quietes i dretes. Els reunits no estaven proclamant consignes polítiques ni proferint eslògans quan els agents els ha arrestat.

Desallotjament fulminant

Després de ser obligats a sortir de la plaça, símbol del moviment ciutadà crític amb el Govern de Recep Tayyip Erdogan, centenars de persones s'han mantingut als laterals, mentre els policies se situaven al centre.

La plaça Taksim va ser desallotjada a la força pels antiavalots dissabte passat, i fins dilluns no s'ha aixecat la prohibició de transitar-hi. Un comunicat de l'oficina del governador d'Istanbul ha advertit que "no són legals les crides que tenen com a objectiu impedir el manteniment de l'harmonia i la seguretat a la plaça de Taksim i els seus voltants".

 

0 Comentaris
cargando