ESTUPOR A GRÈCIA

Reporters sense Fronteres acusa Atenes de "menyspreu a la democràcia"

El tancament fulminant de la radiotelevisió pública grega provoca crítiques entre la professió periodística

Empleats de la radiotelevisió pública grega concentrats davant la seu de l’ens, aquest dimarts a la nit a Atenes.

Empleats de la radiotelevisió pública grega concentrats davant la seu de l’ens, aquest dimarts a la nit a Atenes. / ORESTIS PANAGIOTOU (EFE)

1
Es llegeix en minuts

L'organització Reporters sense Fronteres (RSF) ha acusat aquest dimecres el Govern de Grècia de "menyspreu a la democràcia" per la seva decisió "sobtada i brutal" de tancar la televisió pública ERT, alhora que li ha demanat una rectificació.

"Mentre que la crisi grega ja és perillosa per al país on es va originar la democràcia, la suspensió de les cadenes del grup ERT mostra un menyspreu a la llibertat d'informació (...) Els mètodes són simplement al·lucinants", ha indicat el secretari general de RSF, Christophe Deloire.

L'organització defensora de la llibertat de premsa ha recordat que Grècia ocupa el lloc 84 dels 179 de la seva classificació i que l'any passat va perdre 14 posicions.

Notícies relacionades

"La situació de la llibertat de premsa no deixa de degradar-se a Grècia des del 2011. La crisi financera ha provocat un enfonsament del model econòmic del sector i ha obligat nombrosos periodistes a buscar refugi a internet", ha assenyalat RSF.

En aquest context, "els periodistes no estan lliures de persecucions judicials, sobretot quan investiguen determinats assumptes". En paral·lel, els reporters pateixen la pressió dels "neonazis" i dels "anarquistes radicals", diu l'organització.