TRES FERITS EN EL BOMBARDEIG

L'aviació israeliana mata un palestí a Gaza

El mort, de 24 anys, estava "involucrat" en el llançament de coets a la ciutat d'Eilat, segons Israel

Un grup de palestins carreguen amb el cadàver del noi assassinat durant el seu funeral a Xati, aquest dimarts.

Un grup de palestins carreguen amb el cadàver del noi assassinat durant el seu funeral a Xati, aquest dimarts. / MOHAMMED SABER (EFE)

1
Es llegeix en minuts

L'aviació militar israeliana ha mata aquest dimarts un palestí, que ha identificat com un miliciàgihadista, al bombardejar la motocicleta en què circulava pel nord deGaza, han informat testimonis i fonts mèdiques a la franja.

El portaveu del Ministeri de Sanitat del Govern deHamàs a Gaza,Aixraf al -Qedra, ha assenyalat a la premsa que l'atac ha causat en total un mort i tres ferits.

Segons testimonis, el mort era el conductor del vehicle, mentre que els ferits, de gravetat lleu, són transeünts que estaven als voltants.

D'acord amb l'Exèrcit israelià, el mort eraHizem Ziad Ibrahim Maixal, un resident del camp de refugiats deShati, a Gaza capital, de 24 anys i convertit en els últims anys en una "figura clau del terrorisme", especialitzat en la construcció i venda d'explosius i coets a les milícies palestines a la franja.

Maixal estava "involucrat" en el recent llançament des delSinaí (Egipte) de coets a la ciutat d'Eilat, que no van causar danys personals ni materials, afegeix l'Exèrcit en un comunicat, en el qual se'l vincula al salafisme gihadista.

Salafistes radicals

Notícies relacionades

En les últimes setmanes, grups salafistes radicals han llançat projectils des de Gaza contraIsrael, que responsabilitza dels atacs l'Executiu de Hamàs per tenir el control de la franja.

El primer ministre israelià,Benjamin Netanyahu, ha lloat el resultat del bombardeig a l'inici de la seva trobada amb el president serbi,Tomislav Nikolic. "Avui hem atacat un dels involucrats en el tret criminal de coets contra Eilat. Vaig dir que no el deixaríem passar i aquesta és la continuació de la nostra política. No acceptem un degoteig de coets des de la franja de Gaza o el Sinaí. Actuarem per defensar els ciutadans d'Israel i estem actuant", ha declarat.