Bangla Desh deixa de buscar supervivents de l'edifici ensorrat

El Corte Inglés es proveïa de la roba que es fabricava allà, i l'empresa Mango havia fet una comanda de prova

2
Es llegeix en minuts

Les autoritats de Bangla Desh han posat fi aquest dilluns a la recerca desuperviventsde l'edifici ensorrat que dimecres passat va causar almenys381 morts i un nombre indeterminat dedesapareguts, ha informat la premsa local.

"Hem assumit que no queda ningú amb vida", ha dit el general de brigada Ajmal Kabir, que dirigeix les operacions d'auxili, al portal de notícies bdnews24.com.

Els equips de rescat han començat a usar maquinària pesant per netejar la runa de l'immoble que allotjava cinc tallers tèxtils a la localitat de Savar, a prop de Dacca, la capital, cinc dies després del sinistre. Fins al moment 2.437 persones han estat rescatades d'entre la runa.

L'última persona amb vida que van trobar els bombers, una dona atrapada per la cintura, no va poder ser rescatada ahir a la nit perquè es va declarar un incendi.

"No vam poder salvar aquesta dona. Es deiaShashinai era de Kushtia", ha afirmat a la premsa local un bomber que va resultar ferit.

La primera ministra,Sheikh Hasina, va visitar aquest dilluns per primera vegada el lloc de l'accident i va parlar amb les víctimes a l'hospitalEnam Medical de Savar.

La policia va arrestar aquest diumenge l'amo de l'edifici i abans havia detingut tres propietaris dels tallers, així com dos enginyers municipals.

L'empresari espanyolDavid Mayor, director general de Phantom-Tac, una de les fàbriques tèxtils que s'allotjaven a l'edifici, és buscat per les forces de l'ordre bangladeshians i es troba en parador desconegut.

Les autoritats van afirmar que els amos dels tallers van ignorar les esquerdes que van aparèixer un dia abans de l'accident a l'edifici i van obligar els treballadors a entrar-hi.

Males condicions laborals

El desastre ha tornat a posar de manifest lesmales condicions laborals i de seguretat que pateixen els treballadors de tallers tèxtils al país asiàtic, que proveeixen multinacionals occidentals.

Les companyies internacionals que van confirmar la producció en alguna de les empreses locals implicades en el sinistre van serPrimark,El Corte Inglés,Bon Marxi iJoe Fresh.

Les dues primeres van mostrar públicament a través de dos comunicats la seva "tristesa" per l'accident.

L'espanyolaMango mantenia converses amb una de les fàbriques de l'edifici i havia realitzat una comanda de prova por lo que van aparèixer etiquetes seves en el lloc del sinistre.

Esa empresa assegura que no mantenia cap relació contractual amb els tallers afectats.

Notícies relacionades

Bangla Desh és el país del món amb els costos més barats de producció en la indústria de la roba i per això empreses de todo el mundo, inclòsXina, estan traslladant part de la seva producció al país asiàtic, d'acord amb la Campanya Roba Neta.

Segons dades de la Federació Nacional de Treballadors del Sector Tèxtil de Bangla Desh, en els últims 15 anys hi ha hagut uns600 morts i 3.000 ferits en accidents ocurridos en fàbriques tèxtils (incendis o derrumbes) en el país.