Obama ordena suport federal a la investigació de les explosions a Boston

El vicepresident Joe Biden reconeix que "hi ha hagut una bomba"

Explosions a la línia de meta de la Marató de Boston. / periodico

1
Es llegeix en minuts

El president dels EUA, Barack Obama, ha ordenat al tenir coneixement de les explosions de Boston que es destinin amb urgència tots els mitjans necessaris per recolzar les tasques d'investigació i de resposta. Lesdues explosionshan causat almenys dosmortsi nombrosos ferits.

Per la seva banda, el vicepresidentJoe Biden ha reconegut mitja hora després de les explosions que no té detalls de les causes, si bé ha afegit que "aparentment hi ha hagut una bomba".

Una font de la Casa Blanca que ha demanat l'anonimat ha afirmat que Obama "ha estat notificat de l'incident a Boston, i la seva administració està en contacte amb autoritats locals i estatals. Ha donat instruccions a la seva administració perquè ofereixi l'ajuda que calgui a la investigació i resposta" de les dues explosions.

Notícies relacionades

Les principals cadenes de televisió del país informen que les explosions, produïdes a la línia de meta de la marató, han causat almenys dos morts i "nombrosos ferits", diversos d'ells greus.

El vicepresident Joe Biden, que havia convocat una conferència telefònica per parlar dels debats al Congrés per al control de les armes, ha restat pels ferits. "Les nostres oracions estan amb aquelles persones a Boston que han estat ferides", ha dit Biden.