TENSIÓ BÈL·LICA

Kerry arriba a Seül per abordar la crisi amb Corea del Nord

El secretari d'Estat dels EUA es reunirà amb el seu homòleg sud-coreà

El secretari d’Estat dels EUA, John Kerry, a l’arribar a l’aeroport de Seül.

El secretari d’Estat dels EUA, John Kerry, a l’arribar a l’aeroport de Seül. / LEE JIN MAN (AP)

1
Es llegeix en minuts

El secretari d'Estat dels EUA,John Kerry, ha arribat a Seül per reunir-se amb les autoritats sud-coreanes en un ambient marcat per la tensió després des contínues amenaces de guerra i una possible prova de míssils de Corea del Nord.

Kerry, que realitza la seva primera visita a Corea del Sud com a canceller, també viatjarà en els pròxims dies a la Xina i el Japó en un aparent intent d'obtenir compromisos per pressionar Pyongyang perquè abandoni les seves hostilitats i garantir així l'estabilitat a la península coreana.

El secretari d'Estat nord-americà abordarà avui amb el seu homòleg sud-coreà, Yun Byung-es, amb qui ja es va reunir a Washington a principis de mes, la situació de crisi actual a la península coreana, i també mantindrà una breu reunió amb la presidenta del país, Park Geun-hye.

S'espera que Kerry insti Corea del Nord a abandonar les seves hostilitats, mentre intenta que la Xina, tradicional aliat de Pyongyang, influeixi sobre el seu soci comunista per calmar la tensió.

El president dels EUA, Barack Obama, ja va exigir a Corea del Nord que posi fi a la seva "postura bel·ligerant" i va subratllar que Washington està disposat a prendre "totes les mesures necessàries" per protegir el país i els seus aliats a la regió.

Corea del Nord manté des de principis de març una inusualment prolongada i intensa campanya d'amenaces contra Seül i Washington, els exèrcits dels quals es troben en alerta elevada davant la possibilitat d'una prova de míssils del país comunista, que pot arribar en qualsevol moment segons fonts d'intel·ligència.

Notícies relacionades

D'altra banda, el secretari general de l'OTAN, Anders Fogh Rasmussen, de visita a Seül des d'ahir, també es va reunir amb el ministre d'Exteriors sud-coreà.

Yun i Rasmussen van coincidir que els indicis apunten a una imminent prova de míssils nord-coreana i van destacar que el país comunista ha de posar fi a la seva retòrica bel·licista i les seves accions provocadores, va informar l'agència sud-coreana Yonhap.