EL CONFLICTE DEL PRÒXIM ORIENT

Dos coets disparats des de Gaza impacten a Israel durant la visita d'Obama

Un dels míssils ha caigut al jardí d'una casa, encara que no ha causat víctimes

Policies israelians.

Policies israelians. / AMIR COHEN (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

Milicians palestins han disparat aquest dijous al matí dos coets contra Israel des de la franja de Gaza, coincidint amb la visita del president dels EUA, Barack Obama.

Les alarmes han sonat en quatre localitats del sud d'Israel a les 7.15 hores (les 6.15 a Espanya) i poc després els dos artefactes han impactat en territori israelià. Un d'ells ha caigut al jardí d'una vivenda a la ciutat de Sderot, a poc més d'un quilòmetre de la frontera, i el segon en una zona deshabitada del Consell Regional de Shaar Hanegev. Cap dels dos ha causat víctimes.

L'edició electrònica del diari 'Yediot Aharonot' informa que els guaites de l'Exèrcit israelià van veure disparar almenys tres coets més, que probablement van caure dins de la mateixa Gaza.

Notícies relacionades

L'atac amb diversos projectils és el primer d'aquest tipus des de l'operació Pilar Defensiu que va portar a terme l'Exèrcit israelià a Gaza el novembre passat. La franja de Gaza està controlada per Hamàs, encara que hi radiquen diverses milícies. Cap d'elles ha reivindicat l'atac de forma immediata.

Obama va poder veure de prop, ahir dimecres, una de les bateries antimíssils Cúpula de Ferro, un sistema defensiu israelià que compta amb el finançament dels EUA.