GUERRA CIVIL

El règim sirià i els rebels s'acusen mútuament d'usar armes químiques

L'atac a la província d'Alep ha causat almenys 25 morts

Una víctima de l’atac rep assistència mèdica.

Una víctima de l’atac rep assistència mèdica. / AP

1
Es llegeix en minuts

El règim sirià i els insurgents s'acusen mútuament aquest dimarts d'haver utilitzat armes químiques en un bombardeig a la localitat de Jan al-Asal, a la província d'Alep. Els uns i els altres neguen tenir cap responsabilitat en l'atac, que ha causat almenys 25 morts i desenes de ferits.

L'agència oficial siriana Sana ha facilitat la primera informació i ha responsabilitzat la insurgència. El Ministeri d'Exteriors de Rússia, país aliat del president Baixar al-Assad, s'ha sumat a aquesta acusació. Els rebels ho neguen categòricament i en responsabilitzen el règim.

Notícies relacionades

En un comunicat, l'opositor Exèrcit Lliure Sirià (ELS) ha afirmat que el bombardeig va provocar símptomes d'asfíxia i intoxicació a desenes de civils. Jan al-Asal es troba sota control dels rebels i, segons els insurgents, l'atac ha afectat soldats de l'ELS desplegats a la zona. Segons l'ELS  no és la primera vegada que les forces governamentals utilitzen armes químiques.

La confusió internacional és considerable. Els rebels asseguren no disposar d'armes químiques. L'enviat de l'ONU, el britànic Mark Lyall Grant, ha afirmat que "les informacions no han pogut ser verificades". EUA també ha afirmat, a través del portaveu de la Casa Blanca, Jay Carney, que Washington està "examinant les al·legacions d'ús d'armes químiques" i les està "avaluant".