PARTIT COMUNISTA XINÈS

Xi Jinping, nou president de la Xina

El reformista Li Yuanchado serà el nou vicepresident

El nou president de la Xina, Xi Jinping, a l’Assemblea Nacional del Poble.

El nou president de la Xina, Xi Jinping, a l’Assemblea Nacional del Poble. / HOW HWEE YOUNG (EFE)

1
Es llegeix en minuts

El secretari general del Partit Comunista de Xinès (PCX), Xi Jinping, ha estat nomenat nou president del seu país i el reformista Li Yuanchao serà el nou vicepresident.

Els diputats de l'Assemblea Nacional Popular (ANP, Legislatiu xinès) van donar el vistiplau a aquests nomenaments en una votació celebrada avui al Gran Palau del Poble de Pequín durant la reunió anual de l'organisme.

Xi, el nomenament del qual com a cap d'Estat ja va quedar garantit al novembre, quan es va convertir en secretari general del PCX, va veure la seva designació corroborada per 2.952 vots a favor, tres abstencions i un sol vot en contra.

Notícies relacionades

En favor de Li com a vicepresident es van pronunciar 2.839 diputats, mentre que 80 van votar en contra, dos d'ells en favor del conservador Liu Yunshan -l'altre candidat en les quinieles per ocupar aquest lloc- i un en favor de Wang Yang, una altra de les figures reformistes dins del Partit.

Els diputats van aprovar també el nomenament de Xi com a cap de les Forces Armades, amb la qual cosa el nou dirigent completa el seu control dels tres braços del poder al país: l'Estat, el partit i l'Exèrcit.