INICIATIVA MEDIADORA

L'exjugador de la NBA Dennis Rodman anirà de vacances a Corea del Nord

L'esportista va demanar a Obama un gest d'acostament a Kim Jong-un

Dennis Rodman defensa Corea del Nord a la cadena ABC. / periodico

1
Es llegeix en minuts

L'exjugador de la NBA Dennis Rodman, que ha intentat sense èxit convertir-se en símbol de la diplomàcia entre els EUA i Corea del Nord, prepara ara unes vacances amb el líder nord-coreà Kim Jong-un. L'esportista retirat, de 51 anys, ja ha descrit el mandatari nord-coreà com un "amic". "A l'agost, aniré de vacances amb ell", ha contestat Rodman a la pregunta d'una televisió local de Fargo (Dakota del Nord) de quan tenia previst tornar a Corea del Nord.

Notícies relacionades

L'exjugador de la NBA Dennis Rodman, que va estar una setmana de gira per Corea del Nord per gravar un documental sobre els Harlem Globetrotters, va insistir al tornar als EUA a convertir-se en símbol de la 'diplomàcia del bàsquet' i, en una entrevista al programa 'This week', de la cadena de televisió ABC, va demanar al president Barack Obama que faci un gest dirigit al país asiàtic i truqui per telèfon al líder nord-coreà, Kim Jong-un. La Casa Blanca mai ha considerat aquest oferiment de l'esportista.

Potser en un intent d'emular l'anomenada 'diplomàcia del ping-pong' --l'intercanvi de partits de tennis de taula entre jugadors xinesos i nord-americans a començaments de la dècada del 1970, que va marcar el desglaç de les relacions entre la Xina i els EUA--, Rodman considera que en aquest cas el bàsquet, esport a què tant Obama com Kim Jong-un són uns grans aficionats, podria servir per suavitzar les relacions entre els dos països, marcades per l'escalada nuclear del règim de Pyongyang.