TENSIÓ AL PARAL·LEL 38

El líder nord-coreà arenga les seves tropes a degollar l'enemic del sud

La tensió entre les dues Corees s'ha elevat per les recents sancions de l'ONU a Pyongyang

1
Es llegeix en minuts

El líder de Corea del Nord, Kim Jong-un, ha instat diverses unitats militars de la frontera marítima occidental amb el Sud a mantenir la preparació per a una guerra imminent, durant una visita a les tropes en plena campanya d'amenaces del règim comunista.

"Una vegada emeti l'ordre, han de trencar la cintura dels enemics, seccionar-los el coll i mostrar-los d'aquesta manera què és una guerra de veritat", va dictar Kim als soldats en l'habitual to bel·licista del règim, en un despatx emès per l'agència estatal nord-coreana KCNA.

El jove líder nord-coreà, l'edat del qual s'estima en 28 o 30 anys, va visitar ahir el Destacament de Defensa de l'illa de Wolnae i la Unitat d'Artilleria 641, pròximes a l'illa de Baengnyeong, el territori sud-coreà més occidental que s'ubica a escassos quilòmetres de terra ferma del Nord.

Kim Jong-un ha instat els soldats a "volar el quarter general" dels infants de marina sud-coreans estacionats a l'illa de Baengnyeong "amb atacs de foc sense pietat" si els "enemics" els provoquen.

La visita de Kim a les tropes pròximes a la frontera intercoreana del paral·lel 38 arriba en un moment marcat per la tensió després de diversos dies d'amenaces del Nord i l'inici, dilluns, de noves maniobres militars de Corea del Sud i els EUA a la regió.

Ruptura de l'armistici

Notícies relacionades

Per la seva banda, els EUA van manifestar hores abans que "no entraran en el joc d'acceptar promeses buides o cedir a les amenaces", en referència a la recent ofensiva verbal del Nord, que fins i tot va declarar ahir nul l'armistici que va posar fi a la Guerra de Corea (1950-53).

La pujada de to en l'habitual retòrica agressiva de Corea del Nord respon, a més de les maniobres de Seül i Washington, a les noves sancions econòmiques i comercials que dijous passat el Consell de Seguretat de l'ONU va imposar al règim de Kim Jong-un per la seva tercera prova nuclear, realitzada fa exactament un mes.