JORNADA HISTÒRICA A SEÜL

Corea del Sud té per primera vegada una dona com a presidenta

Park Geun-hye planta cara a Pyongyang en el seu discurs d'investidura

Park Geun-hye jura el càrrec davant el Parlament a Seül.

Park Geun-hye jura el càrrec davant el Parlament a Seül. / Lee Jae-Won (Reuters)

1
Es llegeix en minuts

La conservadora Park Geun-hye ha fet història al convertir-se, aquest dilluns, en la primera dona presidenta de Corea del Sud. En una llarga cerimònia celebrada davant de l'Assemblea Nacional a Seül, i que han presenciat unes 70.000 persones, la nova mandatària, de 61 anys, ha jurat el càrrec com a cap d'Estat. En el seu discurs d'investidura, centrat en la seguretat i l'economia, ha promès "tolerància zero" amb el desenvolupament del programa nuclear nord-coreà.

"Prometo no tolerar cap acció que amenaci la vida de el nostre poble i la seguretat de la nostra nació", ha assenyalat en referència a la recent prova nuclear de Corea del Nord.

Notícies relacionades

La prova nuclear nord-coreana del dia 12 de febrer, la tercera després del 2006 i el 2009, va fer saltar les alarmes a Corea del Sud, que considera com una amenaça a la seva seguretat el cada vegada més avançat programa d'armes atòmiques del desafiador règim de Kim Jong-un.

Malgrat tot, Park Geun-hye ha advocat per substituir la tensió imperant en les seves relacions amb el veí comunista del nord per l'entesa i la negociació. La nova presidenta han proposat obrir un procés de "construcció de confiança" que permeti establir les bases d'una futura Corea unificada després de més de sis dècades de divisió, i per això ha instat Pyongyang a "abandonar sense demora les seves ambicions nuclears".