Quatre anys de presó per a Carromero per la mort en accident de l'opositor Payá

Ángel Carromero, en una foto d’arxiu divulgada per les autoritats cubanes.

Ángel Carromero, en una foto d’arxiu divulgada per les autoritats cubanes. / EFE

1
Es llegeix en minuts

LaJustícia cubana hacondemnatl'espanyol Ángel Carromero, integrant de lesjoventuts del PP, aquatre anys de presó per un delicte d'homicidi imprudent per l'accident de trànsit en quèvan morirels opositors cubans Oswaldo Payá iHarold Cepero, ha informat la web oficial Cubadebate.

La sentència de la Sala Primera Penal del Tribunal Provincial de Granma rebaixa en tres anys la pena de set que va sol·licitar la Fiscalia cubana en el judici a Carromero celebrat el 5 d'octubre passat a la ciutat de Bayamo, a l'orient de l'illa.

"Atenent la gravetat dels fets, en què es va produir la lamentable mort de dues persones com a conseqüència de la conducta imprudent de Carromero Barrios, el tribunal li va imposar la sanció de quatre anys de privació de llibertat", assenyala la notícia divulgada per Cubadebate.

Aquesta decisió judicial podrà ser recorreguda tant per l'acusat com pel fiscal en el tribunal de cassació davant la Sala Penal del Tribunal Suprem Popular.

Ángel Carromero, un dirigent de Noves Generacions del Partit Popular a Madrid, conduïa el cotxe de lloguer que el22 de juliol passat va patir un accident de trànsit a la rodalia de Bayamo.

En el vehicle viatjaven els cubansOswaldo Payá, de 60 anys i líder de l'opositor Moviment Cristià Alliberament (MCL), i Harold Cepero també d'aquest grup, que van morir com a conseqüència de l'impacte contra un arbre.

Notícies relacionades

Un altre dels viatgers era el suec Jens Aron Modig, líder de les Joventuts Democristianes del seu país, que com Carromero va resultar ferit lleu i que uns dies després de l'accident va ser autoritzat a abandonar l'illa.

El judici contra Carromero es va celebrar el 5 d'octubre passat a Bayamo, on la fiscalia va mantenir la seva petició de set anys de presó mentre que la defensa del jove va sol·licitar la seva lliure absolució. La família de Payá sempre ha qüestionat la versió oficial de l'accident de trànsit i no va presentar càrrecs contra Carromero al considerar-lo innocent.