LA REPRESSIÓ DE BAIXAR AL-ASSAD

Almenys 90 morts en una nova ofensiva de l'Exèrcit a Síria

Els grups opositors denuncien que les tropes del règim han massacrat famílies a Al-Haula

Ciutadans sirians observen els cadàvers de les víctimes de la matança d’Al-Houla, aquest dissabte.

Ciutadans sirians observen els cadàvers de les víctimes de la matança d’Al-Houla, aquest dissabte. / HANDOUT (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

Almenys 90 sirians, 25 d'ells nens, han mort en l'ofensiva que l'Exèrcit de Síria ha llançat les últimes 24 hores sobre la ciutat d'Al-Haula, a la província rebel deHoms, segons han denunciat aquest dissabte grups de l'oposició siriana.

El grup d'activistes sobre el terrenyComitès de Coordinació Local situa la xifra en 88 morts, a causa delsbombardejos amb morters que van donar pas posteriorment a la intervenció terrestre dels shabiha (milicians del règim), quevan massacrar famílies, segons han denunciat. Grups d'activistes han penjat vídeos a internet --no se n'ha pogut verificar l'autenticitat-- amb imatges que mostren els cadàvers en una habitació de més d'una desena de nens petits, que suposadament van perdre la vida a Al-Haula.

En les últimes hores, desenes de residents al barri Teldo d'aquesta mateixa ciutat han començat a deixar casa seva i adesplaçar-se cap al camp després que les forces armades reprenguessin els trets amb metralladores pesants.

La "ceguesa" internacional

Per als Comitès, l'última acció sobre Al-Haula, que havia viscut grans manifestacions contra el presidentBaixar al-Assad el dia anterior, és "un senyal de lapèrdua d'autocontrol" del règim. Així mateix, l'oposició ha lamentat la passivitat de la comunitat internacional. "Ens lamentem per l'aparentceguesa de la comunitat internacional davant el vessament de sang, i creiem que elConsell de Seguretat de l'ONU hi té la responsabilitat per la seva incapacitat de protegir els civils", han denunciat els comitès en un comunicat, en què han fet una crida a un dol nacional de tres dies.

Notícies relacionades

La violència persisteix a Síria, tot i la presència sobre el terreny dels observadors encarregats de verificar el compliment del pla de pau del mediador internacional, Kofi Annan, que estableix la fi de les hostilitats.

D'acord amb dades de l'ONU, des del març del 2011 més de 10.000 persones han mort a Síria per la violència, unes 230.000 s'han desplaçat de forma interna i més de 60.000 han buscat refugi en països limítrofs, com Turquia i el Líban.