TRAGÈDIA AL PAÍS NÒRDIC

L'autor dels atemptats va detallar el seu pla en un diari de 1.500 pàgines

Anders Behring Breivik descriu els atemptats com la seva "gran contribució" al futur de Noruega

Anders Behring Breivik, en una imatge de Facebook.

Anders Behring Breivik, en una imatge de Facebook.

1
Es llegeix en minuts
EDUARDO SOTOS

L'autor de la massacre de Noruega, Anders Behring Breivik, va escriure un diari en què al llarg de 1.500 pàgines relata els preparatius dels atemptats que han acabat amb la vida d'almenys 93 persones a Oslo i Utoya. Un crim que va preparar en 80 dies. Així ho revela el diari noruecAftenpostena la seva edició digital.

El diari de Breivik, escrit en anglès, explica el que el jove va fer entre el 2 de maig i el 22 de juliol. Durant aquests 80 dies, el terrorista explica amb un llenguatge "extremadament precís i minuciós" com elaborar els explosius i la planificació del que seria la seva "gran contribució", paraules textuals del mateix Breivik, al futur de Noruega.

Breivik va enviar el diari, amb el títol de2083, una declaració d'independència per a Europa, a uns 7.000 contactes de Facebook acompanyat del següent missatge: "Després d'anys de treball arriba la primera entrega del meu llibre (...) Si has rebut aquest llibre ets un dels meus 7.000 amics patriotes o algun dels seus amics. Si ets una persona preocupada pel futur d'Europa occidental, trobaràs aquesta informació interessant i altament rellevant".

Notícies relacionades

En un dels capítols, el jove explica que sentia "ràbia i odi" per la seva mare per haver-li contagiat un catarro uns dies abans del dia elegit per cometre els atemptats. "És la tercera vegada que m'encomana els últims dos anys, estic molt enfadat i frustrat. La fase de producció estava molt pròxima al seu final, només 20 dies i ara em veig potencialment neutralitzat per a les pròximes tres setmanes" va escriure Breivik.

Aftenpostentambé al·ludeix a un vídeo de 12 minuts de durada que Breivik hauria penjat a Youtube. El vídeo consta de quatre capítols en què el jove noruec adverteix sobre els perills de l'auge del marxisme i del islamisme a Occident.