Anar al contingut

SEGONS SKY NEWS

Scotland Yard deté Rebekah Brooks

La mà dreta de Rupert Murdoch va dimitir divendres com a consellera delegada de 'News International'

La periodista, que es troba sota custòdia, està ajudant la policia en les seves investigacions

Rebekah Brooks, exconsellera delegada de News International, ha estat detinguda avui a Londres pel cas de les escoltes il·legals i suborns del tabloide News of the World, últim cop del Regne Unit al magnat Rupert Murdoch.

Brooks, que va dirigir els sensacionalistes News of the World i The Sun, era la mà dreta de Murdoch i la dona més poderosa dels mitjans britànics fins que divendres va presentar la seva dimissió al capdavant de la branca britànica de l'imperi de Murdoch News Corporation.

La seva detenció s'ha produït avui en una comissaria de Londres, on havia estat prèviament citada, sota els càrrecs de corrupció i conspiració per interceptar comunicacions, en relació amb les punxades telefòniques efectuades la dècada passada pel tabloide.

Pròxima a Cameron

Pròxima al primer ministre britànic, David Cameron, la periodista, de 43 anys, està acusada d'aprovar les escoltes il·legals i pagar suborns a policies per obtenir exclusives del News of the World, que va dirigir des de l'any 2000 fins al gener del 2003.

Segons la cadena BBC, a Rebekah Brooks li van comunicar que s'havia de presentar avui en comissaria divendres passat, dia en què va fer efectiva la seva renúncia com a consellera delegada de News International per ser la cara més visible de l'escàndol de les escoltes i amb la finalitat, segons va dir, de facilitar una sortida a la crisi.

Un portaveu de la periodista, que es troba sota custòdia, ha dit que "està ajudant la policia en les seves investigacions" i que s'ha presentat en comissaria "voluntàriament". 

Desena detenció

La d'avui és la desena detenció practicada per la policia en aquest cas, entre les quals hi ha la del seu successor en el càrrec de director de News of the World entre el 2003 i el 2007, Andy Coulson, que està en llibertat condicional fins a l'octubre.

Coulson, posat en llibertat nou hores després de ser detingut el dia 8, va dimitir el gener passat com a cap de premsa del primer ministre britànic, David Cameron, per aquest escàndol.

Si bé va ser el 2006 quan es desvelar per primera vegada que el News of the World havia recorregut a les escoltes per aconseguir sucoses exclusives, la trama va adquirir noves proporcions la setmana passada al revelar-se el cas la nena assassinada Milly Dowler, de qui va ser intervingut el mòbil després de desaparèixer el 2002.

Des d'aleshores ha dimitit, a més de Brooks, Les Hilton, responsable de l'agència nord-americana Dow Jones i col·laborador de Murdoch durant 52 anys, el News of the World ha estat clausurat i el magnat ha renunciat a una OPA per la totalitat de les accions del canal de televisió BSkyB.

0 Comentaris
cargando