SEGONS SKY NEWS

Scotland Yard deté Rebekah Brooks

La mà dreta de Rupert Murdoch va dimitir divendres com a consellera delegada de 'News International'

La periodista, que es troba sota custòdia, està ajudant la policia en les seves investigacions

Rebekah Brooks, exdirectora de ’News of the World’.

Rebekah Brooks, exdirectora de ’News of the World’. / PHIL NOBLE (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts

Rebekah Brooks, exconsellera delegada deNews International, ha estat detinguda avui aLondres pel cas de les escoltes il·legals i suborns del tabloideNews of the World, últim cop del Regne Unit al magnatRupert Murdoch.

Brooks, que va dirigir els sensacionalistesNews of the World iThe Sun, era la mà dreta de Murdoch i la dona més poderosa delsmitjans britànics fins que divendres va presentar la sevadimissió al capdavant de la branca britànica de l'imperi de Murdoch News Corporation.

La sevadetenció s'ha produït avui en unacomissaria de Londres, on havia estatprèviament citada, sota elscàrrecs decorrupció iconspiració per interceptar comunicacions, en relació amb lespunxades telefòniques efectuades la dècada passada pel tabloide.

Pròxima a Cameron

Pròxima al primer ministre britànic,David Cameron, la periodista, de 43 anys, està acusada d'aprovar les escoltes il·legals i pagarsuborns a policies per obtenirexclusives delNews of the World, que va dirigir des de l'any 2000 fins al gener del 2003.

Segons la cadenaBBC, a Rebekah Brooks li van comunicar que s'havia de presentar avui en comissaria divendres passat, dia en què va fer efectiva la seva renúncia com a consellera delegada de News International per ser lacara més visible de l'escàndol de les escoltes i amb la finalitat, segons va dir, de facilitar una sortida a la crisi.

Un portaveu de laperiodista, que es troba sota custòdia, ha dit que "està ajudant lapolicia en les sevesinvestigacions" i que s'ha presentat en comissaria "voluntàriament". 

Desena detenció

La d'avui és ladesena detenció practicada per la policia en aquest cas, entre les quals hi ha la del seu successor en el càrrec de director de News of the World entre el 2003 i el 2007, Andy Coulson, que està en llibertat condicional fins a l'octubre.

Coulson, posat en llibertat nou hores després de ser detingut el dia 8, va dimitir el gener passat com a cap de premsa del primer ministre britànic, David Cameron, per aquest escàndol.

Notícies relacionades

Si bé va ser el 2006 quan es desvelar per primera vegada que el News of the World havia recorregut a les escoltes per aconseguir sucoses exclusives, la trama va adquirir noves proporcions la setmana passada al revelar-se el cas la nena assassinadaMilly Dowler, de qui va ser intervingut el mòbil després de desaparèixer el 2002.

Des d'aleshores ha dimitit, a més de Brooks,Les Hilton, responsable de l'agència nord-americana Dow Jones i col·laborador de Murdoch durant 52 anys, el News of the World ha estat clausurat i el magnat ha renunciat a una OPA per la totalitat de les accions del canal de televisió BSkyB.