ESCÀNDOL DE LES ESCOLTES IL·LEGALS

Rebekah Brooks dimiteix com a consellera delegada de News International

La renúncia de la mà dreta de Murdoch al Regne Unit es produeix poc després que l'FBI investigui si el grup va espiar víctimes de l'11-S

Rupert Murdoch i Rebekah Brooks, el 10 de juliol passat, a Londres.

Rupert Murdoch i Rebekah Brooks, el 10 de juliol passat, a Londres. / Sang Tan (AP)

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / Londres

Rebekah Brooks, consellera delegada deNews International, la filial britànica deNews Corporation, el grup de comunicació propietat de Rupert Murdoch, i exdirectora deNews of the World, ha presentat la sevadimissió, segons ha anunciat aquest divendres un portaveu de l'empresa. "Puc confirmar que ha dimitit. Acabem de donar la notícia als empleats de News International", ha informat el portaveu.

La dimissió de Brooks, mà dreta de Murdoch, es produeix enmig de la tempesta política sorgida arran de lesescoltes telefòniques il·legals protagonitzada peldominicalbritànicNews of the World --que va treure l'última edició el 10 de juliol--, i poc després que l'escàndol hagi travessat l'Atlàntic. L'FBI va confirmar dijous a última hora que ha obert una investigació per determinar si News Corporation va cometre també alguna activitat il·legal als Estats Units, com punxar els telèfons de lesvíctimes de l'11-S.

El lloc de Brooks l'ocuparà Tom Mockridge, fins ara director general de Sky Italia, cadena de televisió italiana propietat de Murdoch, segons ha confirmat el grup de comunicació, que ha assenyalat que el nomenament té efectes immediats.

Jornada negra

Notícies relacionades

L'anunci de l'FBI va ser el colofó d'unajornada negra per al magnat australià, que va saber que dimarts que ve serà interrogat a laCambra dels Comuns sobre les escoltes i els suborns portats a terme per almenys una de les seves publicacions alRegne Unit. El seu fillJames, president de News Corporation, també compareixerà davant el comitè parlamentari, igual que Brooks.

Inicialment Rupert i James Murdoch havien declinat la invitació, que els va ser reiterada oficialment dijous. El primer té nacionalitat nord-americana i per tant no tenia obligació d'anar-hi. Després de moltespressionsi amenaces des de Westminster, la cita va ser acceptada.