DETINGUT DES DE DIUMENGE

La Xina acusa l'artista opositor Weiwei de "delictes econòmics"

El Govern de Pequín rebutja la ingerència de la comunitat internacional, que reclama l'alliberament de l'activista

Ai Weiwei llança llavors de porcellana en la presentació de la seva obra ’Llavors de Gira-sol’, l’11 d’octubre passat, a Londres.

Ai Weiwei llança llavors de porcellana en la presentació de la seva obra ’Llavors de Gira-sol’, l’11 d’octubre passat, a Londres. / STEFAN WERMUTH (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / Pequín

La Xinaha acusat aquest dijous l'artista i dissidentAi Weiwei, que va ser detingut diumenge i que es troba en parador desconegut des d'aleshores, de "delictes econòmics" i ha anunciat que ha obert una investigació al respecte. Així mateix, el règim dePequínha rebutjat la ingerència de la comunitat internacional, que reclama l'alliberament de l'activista.

Notícies relacionades

"Ai Weiwei és sospitós de delictes econòmics", ha subratllat el portaveu del Ministeri d'Afers Estrangers, Hong Lei, que ha insistit que lacomunitat internacional,amb els EUA, el Regne Unit, França i Alemanya al capdavant, "no té dret a interferir" en un assumpte que, ha assenyalat, "no té res a veure amb els drets de l'home o la llibertat d'expressió".

La família de l'artista no sap res del seu parador des de diumenge, quan va ser detingut a l'aeroport de Pequín quan es disposava a agafar un vol cap a Hong Kong. La seva mare, Gao Ying, ha rebutjat les acusacions del règim i les ha qualificat d'"inacceptables".