CRIM EN UNA EXCOLÒNIA DE FRANÇA

Assassinats a Mauritània quatre francesos d'una mateixa família

Tres homes disparen contra els turistes que havien parat a menjar

La hipòtesi probable és el robatori, tot i que s'investiga si al darrere hi ha Al-Qaida

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / NOUAKCHOTT

Quatre francesos, membres d'una mateixa família, van ser assassinats dilluns a Mauritània per dos assaltants armats. El mòbil més plausible del crim sembla que és el robatori, perquè a les víctimes els van exigir l'entrega dels diners, però la policia mauritana no descartava altres hipòtesis.

Els fets van tenir lloc al migdia quan la família francesa viatjava en un vehicle per una carretera, a uns 15 quilòmetres de la localitat d'Aleg, situada a 250 quilòmetres de la capital, Nouakchott. Tot apunta que tres homes armats van assaltar els cinc turistes quan es van aturar a menjar i els van disparar. Quatre d'ells, entre els quals hi havia dos nens, van morir i un cinquè, que és el pare de família, presentava ferides de bala almenys en una cama i el seu estat era greu.

Fonts diplomàtiques franceses van confirmar aquest punt i hi van afegir que l'home va ser ingressat a l'hospital d'Aleg, tot i que s'esperava el seu trasllat a un centre de Nouakchott, donada la gravetat del seu estat. Segons les mateixes fonts, la família francesa passava les vacances de Nadal en un complex turístic pròxim.

La cadena de televisió Al-Jazira, que va donar la notícia, va assegurar que els tres assassins anaven armats amb fusells semiautomàtics. Després del crim, aquesta cadena va assegurar que van fugir en un automòbil Mercedes.

Les fonts diplomàtiques, policials i periodístiques mauritanes i franceses no s'atrevien dilluns a assegurar el mòbil del crim, malgrat que les primeres investigacions apuntaven a l'atracament i semblaven deixar de banda una possible autoria d'Al- Qaida al Magrib Islàmic, amb presència a Mauritània i que recentment va amenaçar els ciutadans espanyols i francesos.

SARKOZY CONFIRMA

Notícies relacionades

Nicolas Sarkozy, president de França, va confirmar l'assassinat per part d'"individus armats" i va dir que França "ha iniciat una investigació per saber què ha passat". A preguntes dels periodistes, Sarkozy va assegurar: "És massa aviat per establir el motiu d'aquesta agressió".

El president francès va parlar per telèfon amb el seu col.lega maurità, Sidi Mohammad Uld Abdallahi, que li va prometre posar tots els mitjans per atrapar els assassins. No en va, Aleg és la capital de Brakna, una zona molt freqüentada pel turisme, que es pot veure afectat.

Temes:

Mauritània