CONTRATEMPS D'UN AIRBUS ESPANYOL A LA CAPITAL DE L'EQUADOR

Un avió d'Iberia procedent de Madrid voreja la tragèdia a Quito

L'aparell, amb 333 passatgers, va sortir de la pista i va quedar a tocar d'unes cases

L'accident va causar escenes d'histèria entre els viatgers, que no van prendre mal

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / QUITO

Un Airbus A-340-600 d'Iberia amb 333 passatgers a bord va vorejar ahir la tragèdia al sortir de la pista a l'aeroport internacional de Quito. L'aparell, procedent de Madrid, va patir un contratemps en el moment de prendre terra --possiblement, després de la punxada d'una o més rodes-- i es va arrossegar aparatosament sobre la pista fins a quedar recolzat sobre una de les ales en el perímetre de seguretat de l'aeroport, a només 30 metres d'un restaurant, taller mecànic i diverses vivendes del poblat barri que delimita el nord amb les instal.lacions.

El director executiu de l'aeroport Mariscal Sucre, Diego Pachel, va explicar a Radio Quito que el comandant de la nau havia informat que l'accident no havia causat víctimes ni ferits. Els equips de rescat que van evacuar l'aparell van relatar no obstant que s'havien registrat alguns "quadros d'histèria" entre els passatgers, que van ser evacuats de l'avió per una rampa d'emergència.

L'Airbus d'Iberia realitzava el trajecte Madrid-Quito-Guayaquil-Madrid, una ruta que la companyia espanyola realitza diàriament. Les autoritats de l'aeroport de Quito van explicar que s'obrirà una investigació per aclarir l'accident, que es va produir a les 17.15 hores (les 23.15 hores a la Península), moment en el qual plovisquejava sobre la pista.

AEROPORT TANCAT

També van destacar que, seguint el protocol establert, el pilot seria sotmès a un reconeixement. El contratemps va obligar a interrompre completament el trànsit d'avions. "A simple vista podria dir que hi ha danys més importants a la nau", va indicar el director de les instal.lacions.

Notícies relacionades

Els veïns que viuen a les cases més pròximes a l'aeroport van relatar a Radio Quito escenes de pànic en el moment de l'accident. "Vaig sentir dues fortes explosions i vaig veure venir aquest enorme aparell cap a mi entre fum, fins que es va aturar a molt pocs metres de casa meva", va explicar entre sanglots una dona a l'emissora. Altres habitants de la barriada van reclamar a les autoritats el trasllat fora de la ciutat de les instal.lacions, ja que la pista principal delimita amb una zona que està densament poblada i en la qual ja s'havien produït accidents.

El mes d'agost passat, un altre avió d'Iberia amb 248 passatgers va patir un altre contratemps al mateix aeroport, també sense ferits, després d'una avaria al tren d'aterratge.

Temes:

Quito