TENSIÓ AL CAUCAS

El president de Geòrgia declara l'estat d'emergència a Tbilissi per parar ''l'intent de cop d'Estat''

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / TBILISSI

El president de Geòrgia, Mikhaïl Saakaixvili, ha declarat l'estat d'emergència a la capital, Tbilissi, i sotmetrà la decisió al Parlament, segons ha informat avui el primer ministre, Zurab Nogaideli.

"Hi ha un intent de cop d'Estat i ens veiem obligats a reaccionar", ha declarat Zurab Nogaideli en un comunicat emès per la televisió. El decret d'estat d'emergència serà sotmès al Parlament per a la seva aprovació d'aquí a dos dies, tal com ordena la Constitució.

Crida a consultes

Poc abans, el Ministeri d'Exteriors de Geòrgia ha cridat avui a consultes el seu ambaixador a Rússia, país al qual el president georgià va acusar diumenge d'estar darrere de les manifestacions opositores dels últims dies amb la finalitat de desfermar "desordres" i debilitar el país.

Paral·lelament, el president Saakaixvili havia anunciat per televisió que expulsaria diversos diplomàtics russos per mantenir contactes amb l'oposició d'aquest país que es manifesta aquests dies a la capital georgiana.

El diplomàtic viatjarà demà

"M'han convocat per a consultes urgents a Tbilissi [la capital]. Marxaré demà, dijous", ha assegurat l'ambaixador georgià a Moscou, Irakli Txubinixvili. Amb tot, el diplomàtic confia a tornar "aviat" a Moscou.

Notícies relacionades

Les autoritats d'aquest país caucàsic van convocar també ahir l'ambaixador rus a Tbilissi per demanar-li explicacions per les declaracions del ministre d'exteriors de Rússia, Serguei Lavrov, sobre les demandes opositores de dimissió del president georgià Saakaixvili.

"Les paraules de Lavrov no van ser del tot correctes. El destí de Geòrgia es decideix a Geòrgia i el seu futur depèn del poble i de les autoritats que ells elegeixin", ha afirmat el cap de la diplomàcia georgiana, Guela Bezhuaixvili.

Temes:

Geòrgia