DOS FERITS

Vuit morts al caure una avioneta sobre un barri residencial de Sao Paulo

1
Es llegeix en minuts
EFE / SAO PAULO

Vuit persones han mort avui i dues més han resultat ferides quan una avioneta ha xocat contra una vivenda en un barri residencial de la ciutat brasilera de Sao Paulo, han informat fonts oficials.

L'avioneta s'havia enlairat pocs minuts abans de Campo de Marte, un aeroport per a avions d'executius a la ciutat més gran del Brasil, i s'ha estavellat contra un xalet de dos pisos en Casa Verde, barri de la zona nord de Sao Paulo i a mig quilòmetre de la pista d'aterratge.

Segons les primeres informacions inicials, a l'aparell, amb capacitat per a vuit passatgers, hi viatjaven únicament el pilot i el copilot, que han mort en l'accident. Les altres víctimes mortals pertanyen a la família que vivia a la residència on ha impactat,on hi havia vuit dels seus 12 membres.

Segons un comunicat divulgat per la secretaria al final dels treballs de recerca, els bombers han retirat vuit cossos del lloc de l'accident, entre ells els de quatre homes, dues dones, un nadó d'uns nou mesos i un cos encara no identificat.

Un menor, amb ferides greus

A més dels vuit cossos retirats d'entre la runa, els bombers han aconseguit rescatar amb vida una dona de 30 anys i una menor d'11 anys, que han estat ingressades en hospitals pròxims amb greus ferides però, segons senbla sense risc per a les seves vides.

L'accident de l'avió Learjet model 35 matrícula PT-OVC de l'empresa Reali Taxi Aeri i que es dirigia a Rio de Janeiro ha tingut lloc cap a les 14.10, hora local, segons Infraero, l'organisme estatal responsable per l'administració dels aeroports brasilers.

A més de la casa que ha quedat totalment destruïda com a conseqüència del fort impacte, altres també han patit danys, principalment a les teulades. Segons alguns testimonis, l'avioneta ha caigut pràcticament en picat sobre la residència i després del xoc s'ha produït una forta explosió, seguida d'un incendi.

Evacuació de vivendes

Notícies relacionades

Els testimonis han afirmat que el pilot ha aconseguit fer una maniobra per evitar que l'avió s'estavellés contra un edifici de diversos pisos.

El comandant de la Defensa Civil a Sao Paulo, coronel Jair Paca de Lima, ha afegit que almenys tres vivendes seran evacuades temporalment mentre els enginyers n'avaluen les condicions de seguretat.

Temes:

São Paulo