PAGAMENTS SUSPESOS DES DE DIJOUS

El fuel comença a arribar a Gaza després de l'acord entre la UE i l'Autoritat Nacional Palestina

La ciutat espera rebre 360.000 litres de combustible al llarg del dia per produir electricitat

1
Es llegeix en minuts
EFE / GAZA

El primer dels camions cisterna palestins amb combustible per reactivar les turbines de la Companyia d'Electricitat de Gaza ha arribat a les seves dependències, ha informat el seu subdirector general, Maher Malija.

El funcionari ha explicat que al llarg del dia esperen rebre 360.000 litres de fuel i reactivar els generadors després que la Unió Europea (UE) acceptés pagar el compte a l'empresa israeliana Dor Energia, que els proveeix de combustible.

La delegació de la UE havia anunciat ahir que avui reprendria el finançament "de manera provisional" i en coordinació amb l'Autoritat Nacional Palestina (ANP), ja que no manté contactes amb Hamàs, que fa dos mesos va aconseguir el control de Gaza.

Entrega en un pas fronterer

Notícies relacionades

Els camions palestins reben el fuel de transports de la companyia israeliana --els conductors de la qual tenen prohibit entrar a aquest territori per raons de seguretat-- en el pas fronterer de Najal Oz, a prop del kibbuts del mateix nom, controlat per l'Exèrcit.

Al voltant de 600.000 habitants de Gaza, al centre i el nord del territori, estan sense electricitat des de dijous de la setmana passada, quan la UE, per diferències amb les autoritats de Hamàs, va suspendre els pagaments del combustible.