RETINGUDES MÉS DE TRES SETMANES

Arriben a Seül les dues ostatges sud-coreanes alliberades a l'Afganistan

El Govern les protegirà mitjançant un programa especial

1
Es llegeix en minuts
EFE / SEÜL

Les dues ostatges sud-coreanes alliberades dilluns pels talibans a l'Afganistan han arribat avui a Seül després d'haver estat retingudes més de tres setmanes amb 19 compatriotes, segons l'agència coreana Yonhap.

Kim Kyung-ha, de 37 anys, i Kim Gina, de 32, han arribat a l'aeroport internacional d'Inchon, a la capital sud-coreana, procedents de Kabul en un avió de les aerolínies de Corea del Sud. Després de l'aterratge, han estat traslladades en ambulància per les autoritats a un hospital militar als afores de la ciutat.

Agraïdes als seus compatriotes

"Sento molt haver preocupat [els sud-coreans]", ha assegurat davant els mitjans de comunicació Kim Kyung-ha. Les dues ostatges s'han mostrat molt agraïdes als seus compatriotes per la mobilització massiva que ha permès el seu alliberament, però no han volgut respondre a les preguntes dels mitjans de comunicació.

Els familiars de les dues segrestades per la milícia talibana han pogut pujar a l'avió breument abans del seu trasllat a les instal·lacions sanitàries, segons han informat els mitjans sud-coreans.

Alliberament dels altres 19 segrestats

Notícies relacionades

Les dues dones estaran protegides per un programa especial del Govern de Seül perquè el seu testimoni no afecti les negociacions que s'estan portant a terme amb els talibans per alliberar els altres 19 sud-coreans retinguts a l'Afganistan.

Kim Kyung-ha i Kim Gina formaven part d'un grup de 23 sud-coreans que van ser segrestats a l'Afganistan el 19 de juliol per un grup talibà quan es desplaçaven en autobús entre Kabul i Kandahar. Dos d'ells van ser executats dies després que el Govern afganès es negués a respondre a la petició del grup insurgent d'intercanviar els seus presos pels ostatges sud-coreans.

Temes:

Seül