LA PITJOR CATÀSTROFE DE L'AVIACIÓ DEL BRASIL

Els bombers rescaten 182 cadàvers de víctimes de l'accident aeri de Sao Paulo

2
Es llegeix en minuts
EFE / SAO PAULO

Almenys 182 cossos han estat rescatats de la runa de l'avió de la companyia aèria brasilera TAM que es va estavellar dimarts a la nit contra un edifici pròxim a l'aeroport de Congonhas de Sao Paulo (Brasil), segons informa l'edició digital del diariO Globo. Així mateix, han començat les tasques de la identificació dels cadàvers, que es preveu molt difícil.

Un total de 186 persones anaven a bord de l'avió i, segonsO Globo, almenys 55 més estaven treballant a l'edifici --que també pertanyia a la companyia TAM-- quan es va estavellar l'aeronau, fet que va causar una gran explosió i un incendi.

L'aerolínia va confirmar ahir que no hi ha supervivents entre les persones que anaven a bord de l'avió, i va informar que una empleada de terra va morir en la tragèdia i que sis treballadors més estan desapareguts.O Globoassenyala, no obstant, que hi pot haver més víctimes, ja que no se sap si hi havia altres persones a l'edifici de TAM Express, com clients o altres.

Difícil identificació

Els cossos rescatats de les víctimes estan carbonitzats i de moment se n'han identificats 12 dels 53 examinats, assenyala el mitjà brasiler, que indica que els equips de rescat preveuen treballar al lloc del sinistre fins al cap de setmana que ve. Segons la policia, un total de 19 ferits van ser ingressats en cinc hospitals de la ciutat, entre els quals un va morir, vuit van ser donats d'alta o se'ls va permetre deixar el centre sanitari i els 10 restants continuen hospitalitzats, assenyala la publicació.

Els més de 30 forenses que treballen en la recuperació de les restes carbonitzades han coincidit que les tasques d'identificació seran difícils. Les altes temperatures han fos proves com el platí i l'or dentals, i per això els pèrits busquen la presència de metalls més resistents com el titani de plaques i pròtesis en ossos, que, en alguns casos particulars, poden ajudar en la identificació. En bona part dels casos s'haurà de recórrer a les anàlisis d'ADN, que triguen molt de temps.

La fiscalia demana el tancament de l'aeroport

Notícies relacionades

L'avió de TAM procedent de la ciutat de Porto Alegre, al sud del Brasil, es va estavellar contra l'edifici al derrapar a la pista d'aterratge de Congonhas enmig d'una intensa pluja.

El Ministeri Públic Federal del Brasil ha demanat a la justícia civil la "interrupció de tots els aterratges i enlairaments a les pistes principal i auxiliar" d'aquest aeroport, que és el de més moviment de tot Amèrica Llatina i està enclavat al cor de Sao Paulo. La fiscalia ha reclamat que la terminal aèria "no operi fins que es confirmin les seves condicions de seguretat i s'allunyin els dubtes provocats per l'accident".