LA CATÀSTROFE MÉS GREU DE L'AVIACIÓ DEL BRASIL

Almenys 200 persones moren en l'accident aeri de Sao Paulo

Els equips de rescat han trobat una de les dues caixes negres de l'avió i han rescatat 165 cadàvers

2
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / SAO PAULO

El Brasil ha patit aquesta matinada l'accident d'avió més greu de la seva història. Més de 200 persones han mort, segons fonts del Govern de Sao Paulo, a l'estavellar-se un Airbus A-320 de la companyia brasilera TAM amb 186 persones a bord quan aterrava sota una intensa pluja a l'aeroport de Congonhas, a Sao Paulo. Les autoritats temen que el nombre de víctimes mortals s'elevi a 250. El consolat espanyol a la zona ha assegurat que no consta que hi hagués espanyols entre els passatgers.

L'aparell, que s'havia enlairat de Porto Alegre, es va incendiar al sortir de la pista i xocar contra un edifici de la companyia i un dipòsit de gasolina situats fora de l'aeroport, en una avinguda molt transitada de la ciutat.

Els equips de rescat han trobat aquest migdia (hora de l'Espanya peninsular) una de les dues caixes negres de l'avió. De moment, s'han rescatat 165 cadàvers, segons fonts oficials. D'aquests, 162 van morir en l'accident i tres a l'hospital. Tant el governador de l'estat de Sao Paulo, José Serra, com el capità de bombers, Mauro Roucha Lopes, han confirmat que els 186 ocupants de l'avió, sis d'ells tripulants, han mort.

A aquestes víctimes s'hi han de sumar desenes de persones que estaven treballant en el moment de l'accident a l'edifici de la companyia incendiat pel xoc de l'avió. No obstant, els cadàvers recuperats només pertanyen a passatgers. Els bombers descarten la possibilitat de trobar supervivents entre la runa de l'edifici i de l'avió.

La terminal de més trànsit del país

L'Airbus A-320 es va estavellar quan intentava aterrar a Congonhas, la terminal per als vols nacionals des de Sao Paulo i la de més trànsit aeri del país. L'aeronau va derrapar a la pista acabada de reformar de l'aeroport, encara que segons alguns mitjans havia estat oberta tot i que les obres no estaven acabades. L'administradora d'aeroports Infraero ha afirmat que la pista estava sent reparada per facilitar la sortida de l'aigua en cas de pluja.

Els familiars de les víctimes han criticat la companyia TAM pel retard i la falta d'informació precisa sobre l'accident. La primera llista oferta, que només incloïa els noms d'11 de les 186 persones que viatjaven a bord de l'avió, va ser divulgada gairebé tres hores després de l'accident.

Greu crisi de l'aviació civil

Notícies relacionades

L'accident es produeix menys d'un any després de l'ocorregut el 29 de setembre del 2006 per un Boeing de la també aerolínia brasilera Gol, que va caure a la densa selva amazònica i en què van morir 154 persones.

Aquesta tragèdia va posar en evidència una greu crisi en l'aviació civil amb freqüents endarreriments en els aeroports, incidents menors i constants amenaces de vaga de controladors de vol que denuncien la suposada existència d'un sistema d'equips obsolets de control aeri.

Temes:

São Paulo