CAUSES DESCONEGUDES

Almenys 63 morts en l'incendi d'una residència d'avis a Rússia

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / MOSCOU

Almenys 63 persones han mort i 33 han resultat ferides en l'incendi que aquesta matinada ha destruït una residència d'avis a la regió de Kuban, al sud de Rússia, segons ha informat el Ministeri d'Emergències d'aquest país.

En el moment del foc, a l'edifici hi havia 97 persones, segons ha precisat a l'agència russa Interfax una font del Centre Regional Sud del Ministeri d'Emergències. Els equips de rescat continuen retirant la runa causada pel sinistre, del qual fins al moment es desconeixen les causes que l'han originat.

Polèmica al voltant dels bombers

Per la seva part, una font de la policia local ha declarat que moltes de les víctimes han mort asfixiades pel fum perquè els bombers han arribat al lloc de la tragèdia gairebé una hora després que es donés el senyal d'alarma.

Notícies relacionades

"El conserge de la residència va trucar als bombers a la 1.11 hores, un minut després els bombers van sortir cap al lloc de l'incendi, al qual van arribar només a les 2.05 hores", ha assegurat Tatiana Kobzarenko, cap del servei de premsa del Centre Regional Sud.

La causa d'aquest retard és que a la localitat de Kamixevatskaia, on hi havia la residència, no hi ha equip de bombers i el més pròxim s'hi va haver de traslladar des de la capital del districte, Ieisk, a uns 50 quilòmetres. A causa d'aquesta tragèdia, el fiscal de la regió, Leonid Kerjeniuk, ha ordenat instruir una causa penal i iniciar les investigacions pertinents.