PREPARATIUS DE LA CARRERA ELECTORAL ALS ESTATS UNITS

McCain anuncia que optarà a la Casa Blanca

El senador pugnarà amb Giuliani per ser el candidat republicà

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / WASHINGTON

El senador republicà John McCain va anunciar ahir a la nit que aspirarà oficialment a ser el candidat a les eleccions presidencials dels Estats Units del 2008. El polític d'Arizona, que formalitzarà oficialment la seva proposta el mes que ve, va anunciar la seva decisió durant una entrevista al popular programa de TV de la CBS David Letterman's Show.

"Anuncio que seré candidat a president dels EUA", va dir McCain a Letterman. Altres polítics republicans ja han anunciat que aspiren a competir per la presidència del país. Són Rudolph Giuliani (exalcalde de Nova York), Mitt Romney (exgovernador de Massachusetts), Mike Huckabee (exgovernador de Kansas), Sam Brownback (senador de Kansas), James Gilmore (exgovernador de Virginia), Tommy Thompson (exgovernador de Wisconsin), Duncan Hunter (Califòrnia) i Tom Tancredo (Colorado).

D'aquesta llarga llista, Giuliani i McCain són els favorits. Un sondeig fet per ABC News i The Washington Post va indicar ahir a la nit que Giuliani obtindria el doble de suport que el seu company de partit.

McCain, que tindrà 72 anys el 2008, quan se celebrin les eleccions, és heroi de guerra del Vietnam i té molta experiència en política exterior i defensa.

Notícies relacionades

MÉS TROPES A L'IRAQ

El dirigent republicà és un dels aliats fonamentals que té George Bush al Congrés nord-americà en relació amb la guerra de l'Iraq i recolza augmentar les tropes fins més enllà de les eleccions presidencials.