ESCÀNDOL PER UNA ESTAFA A LA XINA

Destituït per corrupció el cap del Partit Comunista a Xangai

Pequín investiga un frau de 320 milions a la Seguretat Social

1
Es llegeix en minuts
ADRIÁN FONCILLAS / PEQUÍN

El principal dirigent del Partit Comunista de Xangai, Chen Liangyu, va ser destituït ahir per la seva presumpta implicació en una estafa a la seguretat social. Chen, un dels polítics amb més poder del país, va ser apartat també del politburó del comitè central del partit i les seves fotos i discursos van ser esborrats de la web de Xangai.

Chen està al darrere de la inversió de la tercera part del principal fons de pensions del país en l'operadora de duanes Fuxi Investment Holding. Aquesta societat va utilitzar els 320 milions d'euros malversats per construir una autopista de peatge i gratacels. La Xina és molt sensible als escàndols sobre pensions, ja que la precària cobertura estatal obliga la població a fer grans esforços d'estalvi per a despeses sanitàries o d'educació.

La Comissió Central per a la Inspecció de la Disciplina va destituir fa uns dies Zhu Junyi, director de l'Oficina Municipal de Treball i Seguretat Social. Aquesta comissió va ser enviada per Pequín per escrutar a fons els comptes de la ciutat xinesa més rica i cosmopolita.

PUGNA PEL PODER

Notícies relacionades

La campanya contra la corrupció és l'antesala a les previsibles pugnes pel poder del XVII congrés del Partit Comunista, que se celebrarà l'any que ve. Chen és un dels homes més pròxims a l'anterior president, Jiang Zemin, que va liderar elclan de Xangai

El capitalisme exacerbat amb què Jiang va governar la Xina va ser matisat pel seu successor, Hu Jintao, i també pel primer ministre, Wen Jiabao, que van arribar al poder des de províncies endarrerides i que lluiten perquè hi hagi un creixement més igualitari.

Temes:

Xangai