TECNOLOGIA DIGITAL

El BBVA reforça la relació amb les 'fintech'

L'objectiu és cooperar per aplicar les tecnologies innovadores al sector bancari

Open Talent canvia d'enfocament per centrar-se a resoldre reptes més específics

bbva tecno

bbva tecno

1
Es llegeix en minuts
Víctor Fúser

La unitat d’Open Innovation del BBVA és l’encarregada de garantir que l’entitat es manté al dia dels últims avanços en tecnologia financera. Per a això, l’equip liderat per Ainhoa Campo ha reforçat la col·laboració amb les ‘fintech’ –‘start-ups’ tecnològiques orientades al sector financer– a fi d’aprofitar les tecnologies actuals per revolucionar els serveis financers.

Pot tractar-se, per exemple, de la intel·ligència artificial, que incorporada a solucions d’assessorament automàtic pot ajudar els clients a gestionar millor els seus diners. O les eines de gestió de riscos, capaces de tenir un impacte positiu sobre el compte de resultats del banc. Per aprofitar al màxim les sinergies, l’entitat ha experimentat una evolució en la relació amb aquestes noves empreses, i ha passat d’una rivalitat inicial a una cooperació que beneficia a tots, especialment al client.

Creació d’un ecosistema

Un canvi que, segons Campo, és el resultat de la feina feta per Open Innovation al llarg de l’últim any: «Després de 10 anys treballant a reforçar la relació amb l’ecosistema ens vam adonar que no érem prou a prop del mateix banc». Això, ha explicat, es deu en part al fet que fa una dècada, quan l’activitat d’Open Innovation va començar a enlairar-se, no hi havia un ecosistema comú per al banc i les ‘fintech’ pròpiament dit.

Notícies relacionades

Fa ja diversos anys, el BBVA va canviar la seva visió i Open Innovation va fer un gir en la seva estratègia mirant d’acostar-se més a les ‘fintech’, desenvolupar aliances i transformar aquesta cultura cap a una que estigués fonamentada en relacions de confiança mútua. «Va ser un pas necessari, que es va fer en el moment adequat. Programes com BBVA Open Talent ens han permès conèixer ‘start-ups’ fantàstiques que treballaven en projectes increïbles i mantenir-nos molt a prop de l’ecosistema ‘fintech’», recalca Campo.

Plantejar reptes

Per això, BBVA Open Talent aplica un plantejament molt més ampli per cultivar l’ecosistema. En aquest sentit, ha canviat el seu enfocament i, en lloc de limitar-se a buscar la millor ‘fintech’, s’ha centrat a buscar dins del sector solucions a problemes específics amb què resoldre necessitats del banc. Les empreses en etapes inicials es poden beneficiar de la col·laboració entre el BBVA i Anthemis. Altres projectes més madurs poden col·laborar directament amb diferents unitats de negoci del BBVA, per desenvolupar propostes que resolguin alguns dels reptes de futur del banc.

Temes:

BBVA