INNOVACIÓ BANCÀRIA

BBVA Valora ofereix una ajuda clau per comprar o llogar pis

Aquesta eina utilitza 'big data' o realitat augmentada per oferir a l'usuari la màxima informació sobre una vivenda

Informa de quin seria el preu de compra o lloguer idoni, a més d'analitzar les característiques de cada zona o barri

2
Es llegeix en minuts
Xavi Datzira

Abans de decidir comprar o llogar pis, és bona idea recopilar tota la informació possible i demanar consell als experts sobre l’immoble, el barri i totes les despeses que generarà l’operació, entre altres aspectes. I si tot prové de dades fiables i objectives, molt millor. Aquesta és precisament l’especialitat de BBVA Valora, una eina disponible a la banca mòbil de l’entitat que es recolza en tecnologies com el ‘big data’ o la realitat augmentada.

Es tracta d’una aplicació que va ser pionera al mercat espanyol i que ha anat evolucionant amb el temps. Només introduint la direcció exacta d’un pis, informa de quin seria elpreu de compra o lloguer idoni. A més, desplega un informe sobre la zona o barri en què es troba, el nombre d’immobles a la venda o els metres quadrats de l’immoble que es vol adquirir.

Aquesta funcionalitat de BBVA, que també està disponible per als no clients de l’entitat, permet a més analitzar localitats o barris concrets, de manera que l’usuari pot rebre tota mena d’informació del lloc on li agradaria viure, com el nombre de pisos a la venda en zones concretes, la tipologia, el preu mitjà de les vivendes i del metre quadrat, i la seva superfície mitjana. Tot això gràcies a l’ús de la tecnologia ‘big data’, que li permet analitzar moltes fonts d’informació per realitzar els càlculs i informes.

Càlcul de despeses

Però com que els ciutadans no només paguen la hipoteca sinó totes les despeses associades a una vivenda, BBVA Valora ha incorporat la possibilitat de calcular les despeses que vindran, ja sigui de llum, aigua, comunitat, etcètera. I fins i tot es pot consultar quant costaria una reforma en cas de necessitar-la. Una informació valuosa per a l’usuari, com demostra el fet que un terç dels clients que subscriuen una hipoteca amb l’entitat, han usat abans l’aplicació per analitzar la situació.

No obstant, BBVA Valora no només està pensada per als que volen comprar, sinó que també pot ser útil per als que volen vendre. L’apartat valora el teu immoble, informa del seu valor per si vol vendre-la o llogar-la, i del cost que suposa el seu manteniment.

Enfocar amb el mòbil

Notícies relacionades

Per la seva part, BBVA Valora View és la primera eina del sector bancari europeu que utilitza tecnologia de realitat augmentada per a la recerca de vivenda. En aquest sentit, permet anar caminant pel carrer, enfocar amb el mòbil a la vivenda desitjada i saber si es troba en venda o de lloguer al portal Idealista.com, i quin seria el preu idoni. També permet comprovar si hi ha algun pis disponible a la zona on et trobes i analitzar quina zona s’ajusta més al pressupost.

L’eina també ofereix informació útil de l’immoble i les característiques detallades, gràcies a les dades que ofereix el ‘big data’ ja disponibles a BBVA Valora. D’aquesta manera, l’entitat està revolucionant la recerca de vivendes gràcies a les tecnologies digitals. Per això l’app de banca mòbil de BBVA ha sigut destacada com la millor del món a l’informe anual que elabora la consultora internacional Forrester Research.