ENTREVISTA A JOAN FERRET, 'GENERAL MANAGER' DE FERVE

«El nostre segell és prioritzar la qualitat per sobre de tot»

Especialitzada en carregadors i comprovadors de bateries, l'empresa va fabricar un cotxe elèctric el 1967

ferve

ferve

2
Es llegeix en minuts
Xavi Datzira

-Tot i que els cotxes elèctrics semblen una innovació del segle XXI, Ferve ja en va fabricar un el 1967. ¿Com va ser el procés?

-El meu pare, Joan Ferret Carbonell, va idear el 1967 un vehicle elèctric anomenat Fervelectric. El seu procés de fabricació va ser artesanal, i ens vam basar en la carrosseria d’un cotxe antic, un Rambler. El 1969 el vam matricular perquè pogués circular com un vehicle més, i així el Fervelectric va ser el primer cotxe elèctric matriculat a Espanya (B-700001). Uns anys més tard, el 1980, vam posar un sostre i li vam instal·lar plaques fotovoltaiques, i per això Fervelectric és considerat el primer automòbil solar fet a Espanya.

-¿Podria tenir una aplicació actual?

-La tecnologia actual té poc a veure amb la de fa 50 anys, i per això òbviament els vehicles elèctrics del segle XXI ofereixen unes prestacions impensables en els anys en què es va crear el Fervelectric. No obstant, el concepte bàsic (un automòbil alimentat a través de bateries elèctriques) és el mateix. D’altra banda, encara avui el Fervelectric funciona perfectament i podria circular pels carrers, si bé actualment el tenim exposat al museu Ferve.

-¿A què es dedica principalment Ferve?

-Ferve està dedicada a la fabricació de carregadors i comprovadors de bateries i altres accessoris al servei de la bateria de l’automoció. Som l’empresa líder en el nostre sector i apostem per la innovació, tant presentant nous productes com millorant contínuament les referències que tenim al catàleg. Estem presents en mercats dels cinc continents i en els nostres més de 60 anys d’història hem exportat a més de 110 països.

-¿Quins reptes afronta actualment?

-Des que es va fundar el 1956, els productes Ferve han evolucionat constantment per adaptar-se a les necessitats dels clients i als canvis tecnològics, com les bateries de liti, vehicles elèctrics i híbrids.... Aquest és el repte diari que afrontem, però sempre sent fidels al nostre segell distintiu: prioritzar la qualitat per damunt de tot. Les persones que confien en nosaltres valoren aquest esforç.

Notícies relacionades

-¿En què els ajuda treballar amb un banc com el BBVA?

-Sempre hem obtingut el seu recolzament tant financer com en assessorament, i això per a nosaltres és clau al tenir clients a tot el món. Comptar amb el seu suport suposa per a nosaltres afrontar amb garanties molts projectes que requereixen una forta inversió.