DESENVOLUPAMENT EMPRESARIAL

L'Eibar Business Market fomenta l'emprenedoria, el talent i la innovació

La segona edició de l'esdeveniment tindrà lloc a la ciutat armera del 13 al 16 de novembre

El fòrum aposta per la generació de xarxes entre empreses, 'start-ups' i emprenedors

evento

evento

4
Es llegeix en minuts
J. M. / BARCELONA

Durant els dies 13, 14, 15 i 16 de novembre la ciutat guipuscoana d’Eibar serà la seu de dos esdeveniments únics al territori on s’ubiquen. D’una banda, el fòrum de 'start-ups’ internacional Eibar Startup Day, destinat a la generació de sinergies, coneixement i connexió de xarxes entre el teixit emprenedor. I, de l’altra, la segona edició de l’Eibar Business Market, esdeveniment que després de l’èxit de la seva primera edició enfronta la segona com a punt de connexió i reunió entre inversors, xarxes de 'business angels' i 'capital de risc' nacional i internacional amb emprenedors'start-ups’, 'spin off' i empreses que desitgin desenvolupar els seus projectes.

Impulsat pelDepartament de Desenvolupament Econòmic, Ocupació i Innovació de l’Ajuntament d’Eibar i amb la col·laboració del’Agència de Desenvolupament Comarcal Debegesa, l’associació empresarial Ekingune i el pol tecnològic IK4-Tekiniker, l’Eibar Business Market s’ha convertit en un dels fòrums nacionals més importants dins de l’àmbit de l’emprenedoria i la inversió. L’aposta pel talent, la dinamització empresarial, la innovació i la captació d’inversió a través de la participació de més de 20 xarxes de 'business angels', fons de capital risc i inversors, l’impuls a la generació de xarxes entre empreses, 'start-ups’ i emprenedors, són els principals objectius d’aquest fòrum de trobades promogudes per l’ajuntament armer. Tot això després de l’èxit de la primera edició de l’Eibar Business Market, que va aconseguir la captació d’inversió en capital risc i la connexió empresarial de les 'start-ups’ i empreses participants.

Generar activitat, riquesa i ocupació

“Per la seva dimensió, una plataforma única al País Basc, hem aconseguit que cada vegada més emprenedors tinguin l’oportunitat de posar en marxa les seves idees de negoci i també que les empreses aconsegueixin finançament i suport intel·ligent per consolidar els seus projectes”, declara el regidor socialista Alberto Albistegui. En aquest sentit, considera que “és un pas més per a la generació d’activitat, riquesa i ocupació”.

La inauguració anirà a càrrec de la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme Reyes Maroto el dia 13 de novembre, obrint-se les activitats amb la conferència 'Reptes i Desafiaments de l’Ecosistema Start-up al Territori: Claus d’èxit en un entorn de canvi' que anirà a càrrec del president de Telefónica Open Future, Luis Solana Madariaga.

La cita connecta inversors, 'business angels' i 'capital de risc' amb 'spin off', emprenedors i empreses

Eibar es convertirà en un espai únic per a la generació de trobades 'b2b' que posaran a disposició d’emprenedors, 'start-ups’ i empreses la possibilitat de captació d’inversió econòmica per als seus projectes i iniciatives. Un número elevat de 'start-ups’ han confirmat la seva assistència, destacant entre d’altres la presència de les basques CoinpodsOmnis SportEmerid i internacionals com la suïssa Boataffair i la finlandesa Bcaster.

En aquest sentit, durant el dia 15 de novembre es desenvoluparà també un plafó de presentació de projectes per a captació d’inversió que posteriorment es podrà ampliar en dues rondes de trobades individuals que tindran lloc durant els dies 15 i 16 de novembre.

Durant quatre dies Eibar explicarà, a més, amb la presència de firmes i entitats com la d’acceleradora Demium Start-ups representada per Jorge Revilla o des de Silicon ValleyPlug and play a través de la presència de la seva directora d’operacions a Espanya Paloma Mas Pellicer, a més de les acceleradores basques Metxa i Berri Up, aquesta última a través del fons d’inversió Easo Ventures. Juntament amb elles destaquen la presència de la principal xarxa de 'business angels' mundial amb seu central a San Francisco Keiretsu Forum Business Angels, que estarà representada en aquests esdeveniments per Fernando Moroy.

Agents de referència

També hi participaran importants agents de la xarxa de 'business angels' de referència a nivell nacional com és el cas de Big Ban Angels que estarà representada pel seu gerent Luz Adell; altres inversors, com la comunitat europea d’inversors Startupxplore, la firma d’inversió en capital risc israelita Swaanlad Ventures Giza, i el capital de risc alemany Bamboo així com la xarxa Orkestra de Deusto i Bstartup Sabadell Banco Guipuzcoano. Juntament amb ells també hi seran presents Faraday VenturesTartessos Ventures, entre d’altres. En un esdeveniment que reunirà més de 30 fons d’inversió, xarxes de 'business angels' i inversors nacionals i internacionals en un programa d’obertura nacional per a qualsevol 'start-up', emprenedor o 'spin off' que desitgi assistir-hi.

Així mateix, l’esdeveniment, que durarà quatre dies, comptarà també en el seu programa amb la presència d’institucions i entitats com ara el GEM del País Basc a través de María Saiz i Bilbao Valley a través del seu CEO, Ignacio Santos, així com de les mateixes institucions col·laboradores de l’esdeveniment Debegesa, Ik4 Tekniker i Ekingune. Aquestes últimes seran presents a la taula rodona 'Oportunitats de l’emprenedoria i desenvolupament empresarial al País Basc, Eibar i la Comarca de Debabarrena: claus i oportunitats’ que es donarà el dia 15 de novembre.

Panels d’experiència

Notícies relacionades

Es pot assenyalar que en el marc d’aquesta setmana de l’Emprenedoria i del Desenvolupament Empresarial durant els dies 13 i 14 de novembre el protagonisme del programa correrà a càrrec de les mateixes 'start-ups’ i emprenedors a través de diferents panels d’experiència amb la participació de 'start-ups’ basques com araOmnis Sports i Emerid, així com la dinamització de les empreses Make It Own i Eibar Coworking que participaran en diferents sessions de 'networking' entre les 'start-ups’ i emprenedors.

La participació i accés al programa d’activitats dels dos fòrums és gratuïta fins a completar aforament i es podrà dur a terme la inscripció al web www.eibarbusiness.com, així com durant la celebració dels mateixos esdeveniments. En aquesta pàgina es podran consultar les dates i els horaris del programa, ponents, temaris, així com les trobades entre emprenedors i inversors, a més de dades del primer Eibar Business Market, celebrat el febrer passat.

Temes:

+Innovació