El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Mobilitat

La Guàrdia Urbana de l’Hospitalet va posar gairebé 2.000 multes a usuaris de patinets elèctrics el 2022

  • La majoria de sancions es van aplicar per circular en voreres o zones per als vianants (689) i no respectar els semàfors (378)

La Guàrdia Urbana de l’Hospitalet va posar gairebé 2.000 multes a usuaris de patinets elèctrics el 2022

JOSÉ LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Guàrdia Urbana de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) va posar l’any passat un total de 1.937 sancions a usuaris de patinets elèctrics, tant en els serveis ordinaris i com durant les campanyes de control de la circulació d’aquests vehicles de mobilitat personal (VMP) que va realitzar a tota la ciutat.

D’aquesta manera, les denúncies del 2022 superen significativament les 1.505 del 2021 i les 750 del 2020, any en el qual la mobilitat també es va veure afectada per les restriccions aplicada per frenar les primeres onades de la covid-19.

Entretots

¿Ets veí de L'Hospitalet? Parla'ns de la teva ciutat

Publica a Entre Tots la teva experiència en primera persona vinculada a la gran ciutat catalana

La majoria de les multes –que es despleguen en un ventall de 80 a 1.000 euros, segons la gravetat de la infracció– són per: circular en voreres o zones per als vianants (689), no respectar els semàfors (378), no obeir els senyals de prohibició o obligació (212), transportar passatgers al vehicle (205), utilitzar auriculars (131) o dispositius de telefonia mòbil (81) i conduir de forma negligent (123).

El control per part de la Guàrdia Urbana dels patinets elèctrics respon, asseveren des del consistori, al «gran nombre de queixes ciutadanes i incidents motivats per la circulació d’aquests vehicles de mobilitat personal per les vies i espais públics de la ciutat» i per l’increment de la seva accidentalitat.

La normativa

Des de l’Ajuntament de lL’Hospitalet recorden que el 2021 va entrar en vigor una modificació dels reglaments generals de circulació i de vehicles que regula a tot l’Estat l’ús dels patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal, a l’espera de futures normatives que han d’incidir en la unificació dels criteris que cada municipi aplica en aquest àmbit.

Notícies relacionades

Amb aquesta regulació, remarquen, queda prohibit el seu ús per les voreres i les zones per als vianants, han de circular preferentment pels carrils bici o les vies 30 d’ús compartit, només poden ser utilitzats per una persona i han de limitar la velocitat a 25 km/h. La normativa actual també impedeix als VMP circular per vies interurbanes, travessies, túnels urbans, autopistes i autovies.

Llegeix totes les notícies de l’Hospitalet de Llobregat a EL PERIÓDICO l’Hospitalet