El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Símbol del barri

Mor Leandre Gassó, històric rector de la parròquia de Sant Josep de l’Hospitalet

  • L’Ajuntament li va atorgar la medalla d’or de la ciutat el 2001 i la Generalitat li va entregar la Medalla centenària l’any passat

Mor Leandre Gassó, històric rector de la parròquia de Sant Josep de l’Hospitalet

Cedida por el Arzobispado de Barcelona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Leandre Gassó i Ubach, històric sacerdot de la parròquia de Sant Josep de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), ha mort durant la nit del 27 al 28 de setembre. La notícia de la defunció l’ha avançat el diari Línia Xarxa i l’han confirmat fonts de l’arquebisbat a aquest diari.

Gassó és una figura clau en la història dels últims 60 anys del barri hospitalenc de Sant Josep. L’Ajuntament de l’Hospitalet li va atorgar la medalla d’or de la ciutat el 2001 per la seva «tasca social i humana en favor de la justícia, la llibertat i la integració de tots els ciutadans de l’Hospitalet».

Al seu torn, la Generalitat de Catalunya, a través del llavors conseller de Treball, Assumptes Socials i Famílies, Chakir el Homrani, també va honrar el sacerdot de l’Arquebisbat de Barcelona el 2021 –poc després de complir els 100 anys per la seva «gran tasca social», en especial sent rector de la parròquia de Sant Josep. Gassó va rebre llavors la Medalla en un senzill acte celebrat a la residència sacerdotal Sant Josep Oriol, al barri barceloní de Les Corts, on està emparada la cura centenària.

Notícies relacionades

Com deia la carta entregada pel conseller El Homrani, la medalla «vol ser un reconeixement dels valors, l’experiència, els aprenentatges i els coneixements que ha acumulat i transmès durant la seva vida al llarg de cent anys, i de les aportacions que ha fet a la història que escrivim les persones en la nostra existència i lluita quotidiana».

Convidat a dir unes paraules després de ser-li entregada la medalla, el rector Leandre Gassó va dedicar el reconeixement de la Generalitat als veïns de Sant Josep i l’Hospitalet: «Sempre he mirat de descobrir els signes de Déu en la gent senzilla; i tot el que he pogut fer al barri on he sigut rector ho he fet sempre amb l’ajuda i el suport de la comunitat, a la qual em complau enviar també aquesta distinció».