El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

27 graus i llums apagats: l’estalvi energètic arriba a l’Hospitalet

  • A la ciutat, «tota l’energia elèctrica que s’utilitza en edificis públics i en la via urbana és d’origen renovable»

27 graus i llums apagats: l’estalvi energètic arriba a l’Hospitalet

Ayuntamiento de L'Hospitalet

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) va explicar aquest dilluns 8 d’agost les accions que adopta el consistori per promoure l’estalvi energètic, en el marc de les mesures aprovades pel Govern per reduir el consum energètic

D’aquesta manera, s’apagaran els llums de nit a la façana de l’ajuntament i els edificis de l’Harmonia i Ca n’Arús i els projectors que il·luminen la façana del Museu de l’Hospitalet, el Centre Cultural Metropolità Tecla Sala i el monument Vol de coloms, de l’artista Ferran Soriano –a la rotonda del carrer de Santa Eulàlia amb l’avinguda d’Amadeu Torner–.

També s’apagaran les diferents fonts il·luminades de la ciutat, ubicades a la plaça de Provençana, la plaça del Mestre Clavé i la plaça de la Cultura, així com la font dels jardins de Ca n’Arús.

Finalment, es limitarà la temperatura de refrigeració a 27 graus a les dependències administratives de l’ajuntament, equipaments esportius municipals i biblioteques públiques.

Renovació de l’enllumenat públic

Així, des del consistori expliquen que a la ciutat hi ha pocs edificis institucionals i façanes singulars amb il·luminació nocturna i que «tota l’energia elèctrica que s’utilitza en edificis públics i en la via urbana és d’origen renovable».

Notícies relacionades

A més, des del 2018 «s’està executant un pla de renovació de l’enllumenat públic per millorar el servei amb la instal·lació d’il·luminació led» en diferents parcs, places, zones comercials i eixos singulars de la ciutat, entre altres millores lluminoses, amb el consegüent estalvi energètic i mitigació dels efectes del canvi climàtic. 

Llegeix totes les notícies de l’Hospitalet de Llobregat a EL PERIÓDICO l’Hospitalet