El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

«Salt qualitatiu»

El Moisès Broggi, nou ‘hospital universitari’ de la Universitat de Barcelona

La Generalitat reconeix el complex hospitalari amb el segell de qualitat que l’integra a l’estructura universitària

El Moisès Broggi, nou ‘hospital universitari’ de la Universitat de Barcelona

EPC

1
Es llegeix en minuts
EFE

El Complex Hospitalari Moisès Broggi ha adquirit la condició d’hospital universitari de la Universitat de Barcelona (UB), mitjançant el reconeixement del Departament d’Investigació i Universitats de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta acreditació és un segell de qualitat, ja que obtenir-lo compromet a complir tota una sèrie de requisits per optar a l’excel·lència, com disposar d’una infraestructura adequada per al desenvolupament de la docència i de la investigació o un nombre mínim de professors i doctors, ha explicat aquest divendres el centre en un comunicat.

Actualment, el Complex Hospitalari té assignats 38 professionals amb contracte de professor associat per la Universitat de Barcelona i un professor permanent (professor afegit) que és el doctor Pedro Armario, director de Docència del Consorci Sanitari Integral (CSI).

Quant a doctors, el Complex Hospitalari Moisès Broggi compta amb 67 professionals amb tesi doctoral i 12 doctorands (projectes de tesi en marxa).

«Amb aquesta acreditació hem fet un salt qualitatiu molt important perquè hem passat de ser hospital col·laborador amb la universitat, a ser hospital universitari, és a dir, a ser part de l’estructura universitària, un reconeixement que tenen molt pocs centres», ha destacat Armario.

530 alumnes de la UB

En aquests moments, al Complex Hospitalari Moisès Broggi es formen més de 530 alumnes de la UB cada curs: 322 de Medicina, 171 d’Infermeria, i més de 30 d’altres facultats com ara Psicologia, Farmàcia i Nutrició, Treball Social i Neurolingüística.

Notícies relacionades

El Complex Hospitalari Moisès Broggi (format per l’Hospital de Sant Joan Despí, l’Hospital General de l’Hospitalet de Llobregat i l’Hospital Sociosanitari de l’Hospitalet) funciona com un únic centre i pertany al CSI, una entitat pública participada majoritàriament pel Servei Català de la Salut, els ajuntaments de Sant Joan Despí i l’Hospitalet, el Consell Comarcal del Baix Llobregat i la Creu Roja.

Llegeix totes les notícies de l’Hospitalet de Llobregat a EL PERIÓDICO l’Hospitalet