El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Projecte urbanístic

L’AMB dona llum verda a l’informe de l’avenç del PDU Biopol-Granvia de l’Hospitalet

  • El col·lectiu No Més Blocs denuncia que en realitat el projecte preveu destinar poc terreny a la investigació

  • Es tracta d’un informe tècnic preceptiu i no vinculant

L’AMB dona llum verda a l’informe de l’avenç del PDU Biopol-Granvia de l’Hospitalet

Ayuntamiento de L'Hospitalet

3
Es llegeix en minuts
ACN

El ple del Consell de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) d’aquest mes de juliol ha donat llum verda a l’informe relatiu a l’avenç del Pla Director Urbanístic Biopol-Granvia a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès). Es tracta d’un informe tècnic preceptiu i no vinculant, redactat per la Secretaria d’Agenda Urbana i Territori de la Generalitat amb el vistiplau del consorci del Govern amb l’Ajuntament de l’Hospitalet. Tanmateix, des del col·lectiu No Més Blocs denuncien que suposarà la construcció de mig milió de metres quadrats on «predominaran l’oficina, hotels i centres comercials, cosa que generarà l’equivalent a 17 torres com la de plaça d’Europa», fet pel qual han protestat amb cartells i amb alguna interrupció durant la sessió d’aquest dimarts.

Entretots

¿Ets veí de L'Hospitalet? Parla'ns de la teva ciutat

Publica a Entre Tots la teva experiència en primera persona vinculada a la gran ciutat catalana

La Comissió de Política Territorial va adoptar una resolució el 1999 per impulsar la renovació de la Gran Via al seu pas per l’Hospitalet de Llobregat i fer compatibles les funcions urbana i interurbana i potenciar-la com a eix estratègic residencial, comercial, terciari, firal i judicial. Així, el 2002 la Generalitat va constituir el Consorci per la Reforma de la Gran Via per portar a terme accions estratègiques, i que va permetre aprovar el 2017 el PDU Granvia-Llobregat.

No obstant, el 2020 el TSJC va dictar tres sentències que declaraven nul el PDU al considerar la falta de competència de la Generalitat en l’aprovació de plans directors que s’enquadren en l’àmbit metropolità. Per aquesta raó, aquell mateix any es va acordar iniciar un nou procediment de formulació del pla director i declarar d’interès territorial l’actuació, alhora que encarregar la redacció del document a la Secretaria d’Agenda Urbana i Territori amb els agents afectats, entre ells els ajuntaments.

Els serveis tècnics de l’Àrea de Desenvolupament de Polítiques Urbanístiques han elaborat un informe tècnic i jurídic, que s’ha elevat a la consideració del Consell Metropolità de l’AMB, i que aquest dimarts ha avalat amb els vots favorables del govern, el vot contrari d’Ara Decidim Ripollet, Compromís i Acord per Torrelles i Guanyem Badalona en Comú, així com un representant d’ERC, i l’abstenció de la resta de grups.

El representant d’Esquerra que hi ha votat en contra ha sigut Antoni Garcia, que actualment és el portaveu dels republicans a l’Ajuntament de l’Hospitalet. «L’Avenç del PDU és un document no consensuat. En aquests moments s’està treballant en una comissió formada per diferents agents socials i polítics de l’Hospitalet per intentar acordar el PDU-Biopol», ha assenyalat Garcia.

Protesta en el ple

Representants del col·lectiu No Més Blocs han assistit a la sessió d’aquest dimarts per fer visible i sonora la seva protesta davant un projecte que consideren que no necessita la zona. «Han refet el text i han modificat els espais on urbanitzaran, posen el segell biopol d’investigació mèdica i farmacèutica, però no hi haurà tant espai dedicat», ha explicat Emma Núñez, portaveu del col·lectiu.

En aquest sentit, denuncia que es preveu edificar mig milió de metres quadrats amb hotels, oficines i centres comercials: «De la part de bipol quedarà poquet, hem fet l’equivalència en edificis, i suposa la creació de 17 torres com la de Realia a la plaça d’Europa, i d’aquestes només dos es destinarien a qüestions de biopol», ha apuntat.

Notícies relacionades

El col·lectiu ha desplegat cartells i ha protestat verbalment durant la sessió, cosa que no ha impedit que s’aprovés el punt.

Llegeix totes les notícies de l’Hospitalet de Llobregat a EL PERIÓDICO l’Hospitalet