El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Mercat laboral

Quatanta-vuit joves inicien el seu aprenentatge al Centre de Formació d’Hostaleria de l’Hospitalet

  • Es tracta de cursos amb certificats de professionalitat en un sector «amb un gran pes en l’economia de la ciutat»

Quatanta-vuit joves inicien el seu aprenentatge al Centre de Formació d’Hostaleria de l’Hospitalet

Ayuntamiento de L'Hospitalet

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un total de 48 joves comencen aquest any la seva formació al Centre de Formació d’Hostaleria de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), un sector «amb un gran pes en l’economia de la ciutat», a través de dues iniciatives: els programes de formació i inserció (PFI) i la Casa d’Oficis. L’objectiu és que els participants tornin a la seva formació i aconsegueixin entrar en el mercat laboral.

Quant als PFI, es realitzen dos programes d’auxiliar d’hostaleria (cuina i serveis de restauració), amb 12 alumnes cada un. Des de l’Ajuntament de l’Hospitalet expliquen que la participació en aquesta formació ofereix el certificat de professionalitat de nivell per a joves sense graduat d’ESO. La formació acaba de començar i acabarà al juny.

Quant a la Casa d’Oficis, s’imparteixen tres mòduls: cuina, servei de bar i restaurant i servei d’allotjament en hotel, amb vuit alumnes cada un. En aquest cas, segueixen des del consistori, aquesta formació atorga el certificat de professionalitat de nivell 2, per a joves amb graduat d’ESO. S’impartirà al llarg de tot l’any.

Més de 3.000 alumnes

El Centre de Formació d’Hostaleria és un recurs municipal «important» per «donar oportunitats formatives i ocupacionals a joves que s’han despenjat del sistema educatiu», defensen des de l’Ajuntament.

Notícies relacionades

Des de l’inici, el Centre de Formació d’Hostaleria ha format més de 3.000 alumnes amb cursos dirigits a joves sense qualificació, persones a la recerca d’ocupació i treballadors en actiu amb necessitats de reciclatge. Així, la Casa d’oficis d’hostaleria és un programa amb més de 20 anys de trajectòria que està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del programa ‘Treball als barris’, de recolzament als territoris amb necessitats de reequilibri territorial i social.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO